Kerro mielipiteesi Helsinki-kanavasta!  Kehitämme palvelua parhaillaan ja haluamme kuulla näkemyksiäsi.

Vastaa kyselyyn

Jira- ja Confluence-ohjeet

Confluencen käyttö lyhyesti: Siinä, missä Jira on tehtävänhallinnan työkalu, Confluencea käytetään projektin tärkeimpien asioiden yhteiseen dokumentointiin tiimissä. Projektin Confluence-tilan luomista pyydetään Jira-projektin luomisen yhteydessä kehittämisen tuen työkalutilauslomakkeella. Jiran käyttö lyhyesti: Kun aloitat palvelun kehittämisen ja tarvitset palvelulle uuden Jira-projektin, tilaa se kehittämisen tuen työkalutilauslomakkeella. Seuraavissa ohjeissa oletetaan, että sinulla on olemassa Jira-projekti ja sillä sprinttitaulu. Videoissa on suomenkielinen tekstitys.
Tiekartta eli toteutuksen karkea etenemissuunnitelma
1 min

Käytä roadmapiä (etenemissuunnitelma) kuvaamaan karkeaa suunnitelmaa siitä, minkä verran aikaa kunkin epicin toteuttamiseen on tarkoitus panostaa.

- Valitse sivun vasemman reunan valikosta kohta "roadmap" (etenemissuunnitelma). Näet siinä valmiiksi listattuna kaikki projektiin luomasi epicit.
- Järjestä epicit toteutusjärjestykseen prioriteetin ja muiden järjestykseen vaikuttavien asioiden perusteella raahaamalla ne pystysuunnassa listassa oikeaan kohtaan.
- Kuvaa kunkin epicin toteuttamiseen varattu aika venyttämällä kalenterinäkymässä kunkin epicin toteutuspalkki suunnitellun ajankäytön mittaiseksi.