Siirry sisältöön
  • Helsingin kaupunki
  • Anna palautetta
Helsinki-kanava

    Helsinki-kanava

    Anna palautettaKaupungin etusivuTietoa Helsinki-kanavasta

    Helsingin kaupunki
    © City of Helsinki 2025
    |Saavutettavuusseloste|Käyttöehdot|Tietosuoja
    1. Etusivu
    2. Suorat lähetykset
    3. Tapahtumien terveysturvallisuuskoulutus
    Suorat lähetykset

    Tapahtumien terveysturvallisuuskoulutus 25.5.2021

    25.5.202111:00-13:00|katselua: 19

    Voiko tapahtumia järjestää ja jos voi, mitkä ovat korona-aikaan liittyvät reunaehdot Helsingissä? Mitä pitää ottaa huomioon? Mitkä ovat voimassa olevat viranomaismääräykset? Keneltä kysyä neuvoa? Kuinka kartoittaa riskejä ja varautua niihin etukäteen?

    Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen, kun osallistut Helsingin kaupungin ja Tapahtumateollisuus ry:n yhteistyössä järjestämään  terveysturvallisuuskoulutukseen tiistaina 25.5. klo 14-16 Helsinki-kanavalla. Tilaisuudessa on mukana laaja joukko asiantuntijoita aina kaupungin infektiolääkäristä, Etelä-Suomen aluehallintovirastoon ja poliisista pelastuslaitokseen.

    Koronakriisin myötä tapahtumatuotantoon on syntynyt lukuisia uusia ohjeistuksia sekä ohjearvoja, joita tapahtumajärjestäjän sekä esim. tapahtumatilojen vuokraajan on huomioitava ja noudatettava. Tapahtumateollisuus, joka edustaa tapahtuma-alan ammattimaisia toimijoita laajasti ja Helsingin kaupunki päättivät järjestää yhdessä kaikille tapahtuma-alan toimijoille käytännönläheisen koulutuksen ja koota ohjeet siitä, miten järjestetään terveysturvallisia tapahtumia voimassaolevien lakien ja suositusten mukaisesti.  

    Ohjelma:

    Tilaisuuden avaus
    Sanna Forsström, Helsingin Kaupunki

    Yleisötilaisuuksien rajoitukset ja määräykset
    Maria Sahlstedt, Tapahtumateollisuus

    Yleisötilaisuuksien terveysturvallisuus lainsäädäntö ja määräykset
    Riku-Matti Lehikoinen, Aluehallintovirasto

    Helsingin koronatilanne, siihen liittyä päätöksenteko ja linjaukset tapahtumatoiminnan kannalta
    Hanna Laine, Helsingin Kaupunki

    Terveysturvallinen tapahtumapaikka ja tapahtuma            
    •    Yleiset ohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi
    •    Asiakaskapasiteetit, asiakasvirrat ja kulkuväylät - turvallisuuden suunnittelu
    •    Saapuminen ja poistuminen, turvatarkastukset
    •    Katsomot ja yleisöalueet
    •    Tauko- ja myyntialueet, wc-tilat, siivous ja hygienia
    •    Kasvomaskien käyttö
    •    Ruoka- ja juomatarjoilut
    •    Opastaminen ja viestintä, tapahtumahenkilökunnan käyttö
    •    Terveysturvallisuus ja esteettömyys

    Ongelmatilanteiden ennakointi ja purkaminen              
    •    Ruuhkautumisten ennakointi, estäminen ja purkaminen
    •    Tapahtuman keskeyttäminen tai päättäminen
    •    Viestintä poikkeustilanteessa ja sen jälkeen

    Tauko 5 minuuttia

    Altistumisten estäminen ja tartuntaketjujen katkaisu     
    •    Turvallisuuskäytäntöjen viestiminen yleisöille
    •    Kävijätietojen kerääminen ja luovuttaminen viranomaiselle tarvittaessa
    •    Korona-altistus tapahtumassa
                       
    Terveysturvallinen työskentely                  
    •    Riskien minimointi esituotannossa ja tapahtuman aikana
    •    Turvallisuuden johtaminen ja poikkeamista ilmoittaminen

    Kysymykset ja vastaukset
    Maria Sahlstedt, Tapahtumateollisuus

    Tilaisuuden yhteenveto
    Mari Männistö, Helsingin Kaupunki

    Suosittelemme

    Karusellinäkymä
    1 / 0