Stoa Black Box: M + Hulda Huima & Hitaat sekunnit

Tapahtuma on päättynyt.
Kalenteri
Kello

Stoa Black Box: M + Hulda Huima & Hitaat sekunnit

Suora lähetys Stoa Black Box -keikasta Helsinki-kanavalla 28.4.2021 klo 19! Tallenne on nähtävillä seitsemän päivän ajan.

Lavalla nähdään kaksi omaäänistä artistia, jotka tekevät musiikkia suomen kielellä. M-artistinimen takaa löytyy laulaja-lauluntekijä Minja Koski. M:n musiikin tunnistaa Kosken tekemistä taianomaisista kappaleista, hänen herkästä äänestään sekä tuottaja Miikka Ahlmanin persoonallisista äänimaisemista. Hulda Huiman musiikki sen sijaan ammentaa niin iskelmällisestä perinteestä kuin omaehtoisesta rokista. Huiman kahta julkaisemaa albumia on kiitelty laskelmoimattomasta karheudesta ja aseistariisuvasta vilpittömyydestä.

M

M on lunastanut paikkansa kotimaisen pop-skenen kiinnostavimpien artistien joukosta. Soundi arvioi debyyttialbumi Tehtaantytön viidellä tähdellä ja MTV valitsi sen vuoden parhaaksi kotimaiseksi albumiksi vuonna 2017. Kakkosalbumi Näytän missä asun taasen valittiin Emma-ehdokkaaksi kriitikoiden valinta -kategoriassa. Koski oli myös ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi kyseisen albumin sävellyksistä ja sanoituksista.

Lokakuussa 2020 ilmestyneen Punainen ovi -albumin kappaleet ovat saaneet innoitusta unista ja ajassa matkustamisesta. Teemallisesti artisti on leikitellyt ajatuksella uudestisyntymisestä sekä pohtinut identiteettiä; sen rakentumista, rakentamista ja siitä luopumista. Tuotannollisina inspiraation lähteinä ovat toimineet venäläisen kaivoskaupungin disko, keskiaikaiset legendat sekä 60–70 -luvun brittiläinen rockmusiikki.

Kosken ja Ahlmanin lisäksi M:ssä vaikuttavat muusikot Simo Saukkola, Jussi-Pekka Parviainen ja Aleksi Kaufmann.

Hulda Huima & Hitaat sekunnit

Laulaja-lauluntekijä Hulda Huiman avoimet ja herkät kappaleet kumpuavat rakkaudesta ja elämän ihmettelystä, joita yhtye Hitaat Sekunnit säestää rennon antaumuksellisesti. Levyjen lyhyiksi ja pureviksi luonnehditut soolot kasvavat keikoilla tarpeen vaatiessa hurjiksi, psykedeliaa tihkuviksi improvisaatioiksi.

Hulda Huima on julkaissut yhtyeineen kaksi täyspitkää albumia: Hulda Huima ja Hitaat sekunnit ja Hulda Huima ja Mustat kalsarit. Levyt ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin kuuntelijoiltakin.

--

Stoan musaklubeilla rouhaistaan lupaavien nousevien artistien ja uusien tyylisuuntien musamaastoa. Stoan Black Boxissa ilmatilan täyttää kerran kuussa valtavirran ulkopuolelta poimittu musiikki ja valovoimaansa nostattavat artistit. Kuuntele huomisen musaa Stoassa jo tänään!

 

28.4. klo 19

Black box -klubi