×
Helsingin kiinalainen uusivuosi
Tallenne ei ole saatvilla.
Jaa video
Helsingin kiinalainen uusivuosi 2021
1 h
|
Katsottavissa: 18.02.2021
|
Julkaistu 11.02.2021
Kategoriat
24.10.2016
14:00
Kesto 1h 15min

Helsingin kiinalaista uuttavuotta juhlitaan verkon välityksellä torstaina 11.2. klo 17–18! Rotan vuosi vaihtuu härän vuodeksi Helsinki-kanavalla musiikin, tanssi- ja akrobatiaesitysten sekä uudenvuoden tervehdysten seurassa.

Luvassa on muun muassa perinteisten temppelimarkkinoiden tunnelmaa, musiikkiesityksiä, taidokasta akrobatiaa ja kungfua sekä värikkäitä tanssivia leijonia ja lohikäärmeitä. Lähetyksessä nähdään muun muassa kungfumestari Qing Feng Zi, akrobaattiseurue China Acrobatic Troupe, Kiinan merkittävimpiin perinnemusiikkiorkestereihin kuuluva China Broadcasting Chinese Orchestra sekä nomadimetalliyhtye Dulaan.

Lähetyksesssä nähdään lisäksi näkymiä Gubein vesikaupungista sekä kalligrafeja, lyhdyntekijöitä ja muita kädentaitajia työssään. Kiinalaisen horoskooppiperinteen mukaan pohdintaa ja varovaisia päätöksiä suosivaan härän vuoteen johdattelee lähetyksessä syntyvän jääveistoksen lisäksi tervehdys Korkeasaaren eläintarhasta.

Helsingin kiinalainen uusivuosi on Helsingin ja Pekingin kaupunkien isännöimä tapahtuma, jota on vietetty Helsingissä vuodesta 2007. Tuotannosta vastaa Helsingin tapahtumasäätiö yhdessä Kulttuurikeskus Caisan ja Suomi–Kiina-seuran kanssa.