spinner
Jaa video
Tapahtumien terveysturvallisuuskoulutus
1 h 56 min
|
Katsottavissa toistaiseksi
|
Julkaistu
26.05.2021

Voiko tapahtumia järjestää ja jos voi, mitkä ovat korona-aikaan liittyvät reunaehdot Helsingissä? Mitä pitää ottaa huomioon? Mitkä ovat voimassa olevat viranomaismääräykset? Keneltä kysyä neuvoa? Kuinka kartoittaa riskejä ja varautua niihin etukäteen?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen, kun osallistut Helsingin kaupungin ja Tapahtumateollisuus ry:n yhteistyössä järjestämään  terveysturvallisuuskoulutukseen tiistaina 25.5. klo 14-16 Helsinki-kanavalla. Tilaisuudessa on mukana laaja joukko asiantuntijoita aina kaupungin infektiolääkäristä, Etelä-Suomen aluehallintovirastoon ja poliisista pelastuslaitokseen.

Koronakriisin myötä tapahtumatuotantoon on syntynyt lukuisia uusia ohjeistuksia sekä ohjearvoja, joita tapahtumajärjestäjän sekä esim. tapahtumatilojen vuokraajan on huomioitava ja noudatettava. Tapahtumateollisuus, joka edustaa tapahtuma-alan ammattimaisia toimijoita laajasti ja Helsingin kaupunki päättivät järjestää yhdessä kaikille tapahtuma-alan toimijoille käytännönläheisen koulutuksen ja koota ohjeet siitä, miten järjestetään terveysturvallisia tapahtumia voimassaolevien lakien ja suositusten mukaisesti.  

Ohjelma:

Tilaisuuden avaus
Sanna Forsström, Helsingin Kaupunki

Yleisötilaisuuksien rajoitukset ja määräykset
Maria Sahlstedt, Tapahtumateollisuus

Yleisötilaisuuksien terveysturvallisuus lainsäädäntö ja määräykset
Riku-Matti Lehikoinen, Aluehallintovirasto

Helsingin koronatilanne, siihen liittyä päätöksenteko ja linjaukset tapahtumatoiminnan kannalta
Hanna Laine, Helsingin Kaupunki

Terveysturvallinen tapahtumapaikka ja tapahtuma            
•    Yleiset ohjeet koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi
•    Asiakaskapasiteetit, asiakasvirrat ja kulkuväylät - turvallisuuden suunnittelu
•    Saapuminen ja poistuminen, turvatarkastukset
•    Katsomot ja yleisöalueet
•    Tauko- ja myyntialueet, wc-tilat, siivous ja hygienia
•    Kasvomaskien käyttö
•    Ruoka- ja juomatarjoilut
•    Opastaminen ja viestintä, tapahtumahenkilökunnan käyttö
•    Terveysturvallisuus ja esteettömyys

Ongelmatilanteiden ennakointi ja purkaminen              
•    Ruuhkautumisten ennakointi, estäminen ja purkaminen
•    Tapahtuman keskeyttäminen tai päättäminen
•    Viestintä poikkeustilanteessa ja sen jälkeen

Tauko 5 minuuttia

Altistumisten estäminen ja tartuntaketjujen katkaisu     
•    Turvallisuuskäytäntöjen viestiminen yleisöille
•    Kävijätietojen kerääminen ja luovuttaminen viranomaiselle tarvittaessa
•    Korona-altistus tapahtumassa
                   
Terveysturvallinen työskentely                  
•    Riskien minimointi esituotannossa ja tapahtuman aikana
•    Turvallisuuden johtaminen ja poikkeamista ilmoittaminen

Kysymykset ja vastaukset
Maria Sahlstedt, Tapahtumateollisuus

Tilaisuuden yhteenveto
Mari Männistö, Helsingin Kaupunki