Kerro mielipiteesi Helsinki-kanavasta!  Kehitämme palvelua parhaillaan ja haluamme kuulla näkemyksiäsi.

Vastaa kyselyyn

spinner
Jaa video
Ajankohtaista viittomakielellä kesäkuussa 2021
6 min
|
Katsottavissa toistaiseksi
|
Julkaistu
01.06.2021

Uimista suositellaan välttämään Marjaniemen, Pikkukosken, Pakilan ja Tapaninvainion uimarannoilla

Helsingin ympäristöpalvelut suosittelee välttämään uimista Marjaniemen, Pikkukosken, Pakilan ja Tapaninvainion uimarannoilla. Uimisen välttämissuositus on voimassa kesän 2021 ajan.

Rannoilta aiempina vuosina otetuissa uimavesinäytteissä on ajoittain havaittu kohonneita suolistoperäisten bakteerien pitoisuuksia. Pikkukosken, Pakilan ja Tapaninvainion vedenlaatu huononee muun muassa rankkasateiden yhteydessä, kun sadevedet huuhtovat maanpinnan mikrobeja veteen. Marjaniemen uimarannalla havaittujen suolistoperäisten bakteerien lähde on epäselvä. Helsingin ympäristöpalvelut seuraa tehostetusti kyseisten rantojen vedenlaatua kesän aikana ja tuloksista tiedotetaan syksyllä 2021.

Helsingissä on 25 yleistä uimarantaa, joista neljällä suositellaan uimisen välttämistä. Suurimmilla uimarannoilla on Helsingin liikuntapalveluiden järjestämä rantavalvonta.

 

Lukuvuosi päättyy 5.6. – onnea valmistuneille

Poikkeuksellinen koronalukuvuosi 2020-2021 on pian takana. Helsingissä kevätjuhlat pidetään suomen- ja ruotsinkielisissä kouluissa lauantaina 5.6.2021. Myös uusia ylioppilaita juhlitaan lauantaina 5.6.2021. Stadin ammatti- ja aikuisopiston yhteinen valmistujaisjuhla järjestetään perjantaina 4.6.2021.

Helsingin kaupungin lukioista valmistuu tänä keväänä yhteensä 1737 ylioppilasta. Stadin ammatti- ja aikuisopistosta eli Stadin AO:sta on mahdollista valmistua jatkuvasti. Tämän vuoden kevään valmistuvia on noin 1800.

Vaikka koronatilanne Helsingissä on viime aikoina alkanut helpottaa, terveysturvallisista syistä kevätjuhlat järjestetään vain oppilaiden ja opiskelijoiden oman ryhmän/luokan kesken. Huoltajille ja läheisille voidaan tarjota mahdollisuus osallistua koulu- ja oppilaitoskohtaisiin juhlallisuuksiin etäyhteyksien välityksellä.

 

Korkeasaaren visenttilaumassa uusi jäsen

Korkeasaaren visenttilauma sai viikko sitten uuden jäsenen, kun visenttitarhassa syntyi yllätysvasikka. Eläintenhoitajat huomasivat vastasyntyneen pienokaisen aamulla. Kyseessä oli iloinen yllätys, sillä nyt syntynyt vasikka on lauman ensimmäinen jälkeläinen. Edellisen kerran Korkeasaaren visentit lisääntyivät 15 vuotta sitten.

Visentti on eurooppalainen vastine amerikkalaiselle biisonille. Laji kuoli luonnonvaraisena sukupuuttoon 1921 liiallisen metsästyksen takia, mutta se on sittemmin saatu pelastettua tarhattujen yksilöiden ansiosta. Visenttiä on palautettu luontoon 1950-luvulta lähtien, ja viime vuonna sen uhanalaisuusluokitus parani askeleen verran vaarantuneesta silmälläpidettäväksi.

Muistathan, että koronaepidemiasta johtuen Korkeasaaren vierailuaika tulee varata etukäteen.

 

Vuosaari saa kesällä oman vesipuiston

Rastilan uimarannalle aukeaa juhannuksen jälkeen veden päällä sijaitseva seikkailupuisto. Koko perheelle suunnatussa vesipuistossa pääsee tasapainoilemaan, kiipeilemään torneissa ja ylittämään monenlaisia esteitä.

Puistossa ei ole varsinaista ikärajaa, mutta alle 10-vuotiaiden ja uimataidottomien mukana on oltava aikuinen.

Tänä kesänä liikkeelle lähdetään perusradalla, ja kesällä 2022 on tulossa myös pienemmille suunnattu juoniori-rata. Vesipuistoja kehitetään jatkuvasti, joten Rastilan iso ratakin tulee olemaan seuraavana kesänä erilainen kuin tänä kesänä.

Vesipuisto on auki näillä näkymin syyskuulle saakka säässä kuin säässä.

 

35–39-vuotiaiden helsinkiläisten koronarokotukset alkavat

Koronarokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 35–39 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1982–1986 syntyneet.

Rokotusajanvaraus aukesi maanantaina 31. toukokuuta. Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin kello 8–18. Tarkempaa tietoa helsinkiläisten koronarokotuksista saa koronarokotus.hel.fi-sivuilta.