Kerro mielipiteesi Helsinki-kanavasta!  Kehitämme palvelua parhaillaan ja haluamme kuulla näkemyksiäsi.

Vastaa kyselyyn

spinner
Jaa video
Ajankohtaista viittomakielellä marraskuussa 2021
6 min
|
Katsottavissa toistaiseksi
|
Julkaistu
03.11.2021

Rokotuskattavuus kohosi yli 80 prosenttiin Helsingissä

Helsinkiläisistä 12 vuotta täyttäneistä ja tätä vanhemmista 80,2 prosenttia on saanut kaksi annosta koronarokotetta. Ensimmäisen annoksen 12-vuotiaista helsinkiläisistä on saanut 85,9 prosenttia. Koko maassa rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä on ensimmäinen annoksen osalta 85 prosenttia ja toisen 78 prosenttia.

Pormestari Juhana Vartiainen kiittää helsinkiläisiä tästä. Hän kuitenkin kannustaa kaikkia rokottamattomia käymään rokotuksessa. Näin suojaamme läheisiä ja itseämme.

Rokotuksen saa Helsingissä neljästä rokotuspisteestä Jätkäsaaresta, Kannelmäestä, Malmilta ja Myllypurosta. Rokotuspisteiden lisäksi pop-up-pisteitä on ympäri Helsinkiä.

 

Maskipakosta siirrytään joukkoliikenteessä suositukseen

HSL poisti maskipakon joukkoliikenteessä maanantaista 25.10. alkaen. Matkustajia kehotetaan edelleen käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteessä kansallisen maskisuosituksen mukaisesti. Maskipakosta luovutaan samanaikaisesti sekä VR:n että HSL:n junissa.

Maskipakko on ollut voimassa Helsingin seudun joukkoliikenteessä maaliskuusta 2021 alkaen.  HSL:n liikenteessä tai palvelupisteellä työskentelevä henkilökunta jatkaa maskin käyttöä niissä työtehtävissä, jotka edellyttävät suoraa asiakaskontaktia.

 

Brahenkentän tekojääradan kunnostaminen käynnistyy

Kallion urheilukentällä eli Brahenkentällä Alppiharjussa on parhaillaan alkamassa tekojääradan kunnostus. Kenttä avautuu luistelijoiden käyttöön remontin valmistuttua talvikaudella. Brahenkentän kunnostustöiden ajaksi tekojään seuravuoroja ja yleisöluisteluja pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään kaupungin muilla tekojäillä.

Brahenkentän koripallokentän alue on ollut puolestaan Helsinginkadun peruskorjauksen, eli Kasin katutöiden, logistiikka-alueena. Koripallokenttä ennallistetaan remontin valmistumiseen mennessä kesäkuussa 2022.

Kesäkaudella 2022 Brahenkentälle uusitaan lisäksi tekonurmikentän päällyste. Myös kentän päätyjen nykyiset aidat, suojaverkot ja tulostaulu uusitaan sekä valaisimet vaihdetaan led-valaisimiksi.

 

Helsinki on yksi Tall Ships Races 2024 –purjehduskilpailun kohdesatamista

Helsingin kaupunki on valittu yhdeksi järjestäjäkaupungiksi heinäkuussa 2024 pidettävään Tall Ships Races–tapahtumaan. Muut tapahtuman kohdesatamat ovat Turku ja Maarianhamina Suomesta, Tallinna Virosta, Klaipeda Liettuasta, ja Szczecin Puolasta.

Tuhansien nuorten kansainvälinen purjehdustapahtuma, Tall Ships Races järjestetään Itämerellä ensimmäistä kertaa vuoden 2017 jälkeen, sillä vuodelle 2021 suunniteltu tapahtuma jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Helsinki on toiminut Tall Ships Races -kilpailujen kohdesatamana vuosina 1972, 1988, 2000 ja viimeksi vuonna 2013. Tuolloin tapahtumaan osallistui noin 100 alusta eri puolilta maailmaa ja se keräsi Hietalahden alueelle yhteensä noin 500 000 kävijää.

Vuosittainen suurten purjelaivojen kilpailu, Tall Ships Races, järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi. Järjestäjänä toimii vuonna 1956 Lontoossa perustettu aatteellinen järjestö Sail Training International (STI).

 

Oodin lastenosastolle vuorovaikutteinen kosketusseinä

Keskustakirjasto Oodin lastenosastolla otettiin lauantaina 23. lokakuuta käyttöön vuorovaikutteinen satuseinä. Älyseinää koskettamalla voi katsella ja kuunnella klassiseen musiikkiin pohjautuvaa musiikkisatua, pelata, maalata tai soittaa.

Satuseinässä on musiikkisatu, pelimaailma ja kosketuksella soitettava fantasiasoitin, jolla voi keksiä omaa musiikkia tai soittaa toisten kanssa. Lapset voivat myös maalata esimerkiksi revontulia taivaalle tai lennättää syksyn lehtiä omilla kädenliikkeillään.

Satuseinä jää Oodiin pysyvästi ja sitä on tarkoitus käyttää muun muassa satutunneilla ja erilaisissa tapahtumissa.