spinner
Jaa video
Ajankohtaista viittomakielellä helmikuussa 2023
9 min
|
Katsottavissa toistaiseksi
|
Julkaistu
30.01.2023

Helsingin kaupunki tarjoaa jälleen tuhansia kesätyöpaikkoja

Suomen suurimman työnantajan Helsingin kaupungin kesätyöhaku on käynnissä. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. Kesätyöntekijöitä ja -sijaisia palkataan kaupungin toimialoille ja liikelaitoksiin yhteensä noin 3 500.

Voit hakea Helsingin tarjoamia kesätöitä kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa helsinkirekry.fi. Hakuaika näkyy kunkin tehtävän kohdalla erikseen. Sivustoa kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja tulee hakuun lähes viikoittain kevään mittaan. 

Moniin tehtäviin ei tarvita aiempaa työkokemusta – soveltuvat opinnot ja halu oppia ovat tärkeämpiä. Palkkaamme kesätyöntekijöitä muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, keittiötöihin, erilaisiin toimisto- ja asiakaspalvelutehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, varhaiskasvatusavustajiksi ja liikuntapaikanhoitotehtäviin. Alan opiskelijoita ja ammattilaisia haemme erityisesti sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan palvelukseen sekä kaupunkiympäristön toimialalle.

Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuksia ensimmäisiin kesätyökokemuksiin, joten kohdennamme noin tuhat kesätyötä nuorille. 16–17-vuotiaille suunnattujen sekä 16–20-vuotiaille kohdennettujen Siisti kesä -hankkeen tehtävien hakuaika alkaa 6. helmikuuta ja päättyy 27. helmikuuta kello 16. Nuorten kesätöitä voit hakea, jos täytät kalenterivuoden aikana 16 tai 17 vuotta ja olet suorittanut peruskoulun ennen kesää. Työtä voidaan tarvittaessa räätälöidä osaamisesi ja fyysisen toimintakykysi mukaiseksi.


Maksuton harrastaminen pysyväksi toimintamalliksi Helsingin peruskouluissa

Koulupäivän jälkeiset maksuttomat harrastukset jatkuvat jälleen kaikissa Helsingin peruskouluissa. 3.–9. luokkien oppilaat voivat valita yli 30 erilaisesta harrastuksesta itselleen mieluisan. Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden koordinoimasta Harrastamisen Suomen mallin toiminnasta on tullut pysyvä toimintamuoto Helsingissä. 

Helsingin peruskouluissa tarjottava harrastusvalikoima perustuu oppilaiden toiveisiin. Lasten ja nuorten toiveet on selvitetty valtakunnallisen koululaiskyselyn ja kaupungin omien koulukohtaisten kyselyjen kautta. Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa Helsingissä mukana olleilta oppilailta saatu palaute on ollut erittäin positiivista. 

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden lisääminen. Toimintamallin kautta halutaan tavoittaa etenkin niitä lapsia ja nuoria, joilla ei ole harrastuksia. Harrastustoiminnan järjestäminen koulujen tiloissa ja niiden lähiympäristössä madaltaa kynnystä osallistua harrastukseen. Tämä on erityisen tärkeää niille lapsille ja nuorille, joiden vanhemmilla ei ole mahdollisuuksia tukea harrastamista.  

Myös viittomakielisillä oppilailla on mahdollisuus harrastaa; tällä kevätkaudella 3.-6. luokkalaisille on tarjolla Pitäjänmäen peruskoulussa viittomakielinen Valokalat-ilmaisuharrastusryhmä torstai-iltapäivisin.


Helsinki ottaa käyttöön digitaalisen asiakasprofiilin

Helsinki ottaa käyttöön Helsinki-profiilin, joka on kaupungin digitaalisia asiointipalveluja käyttävän kaupunkilaisen asiakasprofiili. Helsinki-profiilin kautta näkee vaivattomasti tiedot, joita kaupunki on käyttäjästä kerännyt sekä palvelut, joihin on tunnistautunut. Helsinki-profiilin ansiosta omien käyttäjätietojen hallinta paranee. Helsinki-profiilin käyttö laajenee asteittain. Helsingin kaupunki on linjannut Helsinki-profiilin ensisijaiseksi tunnistautumismekanismiksi kaupungin palveluihin.

Tulevaisuudessa Helsinki-profiili kokoaa yhteen paikkaan asiointihistorian, jolloin pääsee näkemään omat asiointitapahtumansa ja pystyy seuraamaan oman asiansa käsittelyn etenemistä. Myös entistä sujuvampaa käyttökokemusta kehitetään yhteistyössä kaupunkilaisten, Helsinki Design Systemsin, uuden Hel.fi -sivuston sekä muiden digitaalisen asioinnin palveluiden kanssa. Voit luoda itsellesi Helsinki-profiilin tunnistautumalla vahvasti Suomi.fi-tunnistuksen kautta. Voit tunnistautua suomalaisilla pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella.


Ulkoliikunta.fi -karttapalvelussa reilusti yli 1,4 miljoonaa käyntikertaa vuonna 2022

Ulkoliikunta.fi -karttapalvelu on avoin tiedotuskanava Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kirkkonummen kaupunkien ulkoliikuntapaikkojen kunnosta. Se opastaa kuntalaisia löytämään ajantasaisen tiedon kaupungin ylläpitämistä ulkoliikuntapalveluista. Tällä hetkellä palvelu kattaa kaupunkien ylläpitämät hiihtoladut ja luistelupaikat, ja kesällä palvelusta löytyvät lisäksi uimarannat. Vuoden 2022 aikana ulkoliikunta.fi -kartalla oli käyntejä noin 1 420 000. Tietoja haettiin yhtä lailla talvilajeista kuin uimarannoista. 

Vuonna 2022 on kehitetty mm. kartan toimivuutta ja haun luotettavuutta. Esimerkiksi latuja voi hakea kartalle sen mukaan onko latu perinteiselle hiihdolle, vapaalle tyylille vai koiralatu. Vuonna 2023 karttaa kehitetään edelleen. Palveluun lisätään mm. talviuintipaikat, sekä ulkoilua tukevia palveluita, kuten ruuanlaittopaikkoja. Nykyisten palveluiden tietoja täydennetään ja tarkennetaan mm. kahvilapalveluja sekä WC- ja pukutiloja koskevilla tiedoilla. Vuoden 2023 aikana on tarkoitus myös selvittää, miten kartalle voitaisiin toteuttaa erityyppiset ulkoilureitit, latujen vaikeustasot, valaistus ja hiihtosuunnat.  

Karttapalvelu on osoitteessa ulkoliikunta.fi ja siellä voi jättää palvelusta palautetta ja kehitysehdotuksia. 


Kaupunginvaltuuston kyselytunnit tulkataan viittomakielelle

Valtuuston kokousten yhteydessä järjestetään useamman kerran vuodessa tunnin mittainen kyselytunti, jonka aikana valtuutetuilla on tilaisuus esittää pormestarille ja apulaispormestareille kysymyksiä näiden toimialan asioissa. Kyselytunnin aikana käsitellään kahdesta kolmeen kysymystä.

Vuonna 2023 kyselytunnit järjestetään kokouksissa 1.2., 1.3., 10.5., 16.8. ja 1.11.
Kaikki viisi kyselytuntia tulkataan viittomakielelle. Kaupunginvaltuuston kokouksia voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla.