spinner
Jaa video
Ajankohtaista viittomakielellä huhtikuussa 2021
6 min
|
Katsottavissa toistaiseksi
|
Julkaistu
07.04.2021

Joukkoliikenteen matkustajamääriä rajoitetaan

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on antanut määräyksen joukkoliikenteen suurimman sallitun matkustajamäärän rajoittamisesta puoleen normaalista maksimikapasiteetista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Rajoitus tuli voimaan 27. maaliskuuta ja on voimassa 25. huhtikuuta asti.

Tällä hetkellä joukkoliikenteen täyttöaste on keskimäärin arviolta alle 20 prosenttia liikennevälineiden suurimmasta mahdollisesta kapasiteetista. HSL ei voi kuitenkaan taata, että kapasiteetti riittää kaikilla yksittäisillä vuoroilla. Näissä tilanteissa kehotetaan mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi odottamaan seuraavaa vuoroa tai valitsemaan vaihtoehtoinen reitti tai kulkumuoto.

Kaikkein ruuhkaisimpina aikoina olisi vältettävä tarpeetonta matkustamista. Tällä hetkellä liikenteessä on ruuhkaisinta arki-iltapäivinä noin kello 15-18 sekä aamun ruuhka-aikoina noin kello 7-9.
 

Leikkipuistojen ja päiväkotien kerhot suljetaan huhtikuuksi

Leikkipuistojen ja päiväkotien kerhot suljetaan ajalla 6.–30.4.2021.

Leikkipuistojen koululaisten toimintaa järjestetään. Mahdollisista koululaisten toiminnan sulkemisista tiedotetaan leikkipuistokohtaisesti. Leikkipuistojen piha-alueet ja kiinteät leikkivälineet ovat edelleen perheiden käytettävissä.

Seuraa leikkipuistojen tiedotteita sivulla www.hel.fi/leikkipuistot.


Suomi on jälleen maailman onnellisin maa

Suomi on neljättä vuotta peräkkäin rankattu maailman onnellisimmaksi maaksi. Sijoitus käy ilmi tuoreesta Maailman onnellisuusraportista. Maailman onnellisuusraportti julkaistaan nyt yhdeksättä kertaa.

Tämän vuoden tutkimuksessa kiinnitettiin huomiota siihen miten ihmiset eri maissa ovat pärjänneet koronakriisin keskellä. Onnellisuuteen vaikutti merkittävästi luottamus esimerkiksi yhteiskunnan eri toimintoihin, kuten poliisiin, sekä myös luottamus naapureihin ja omaan yhteisöön. Tutkimuksessa onnellisuutta arvioitiin myös perinteisemmin keinoin, esimerkiksi kysymällä ihmisiltä, kuinka usein he hymyilivät tai nauroivat.

Vaikka koronavuosi vaikutti ihmisten hyvinvointiin monella eri tavalla, tutkimuksen kärkisijoilta löytyvät jälleen samat maat kuin viime vuosina: Suomen jälkeen hopeaa sai Islanti ja pronssille ylsi Tanska. Ruotsi löytyy sijalta kuusi ja Norja sijalta kahdeksan.
 

Malminkartanon kuntoportaiden uudistaminen alkaa

Malminkartanonhuipun kuntoportaiden perusparannus alkaa huhtikuussa 2021. Kaupungin tavoitteena on, että uusitut portaat valmistuvat heinäkuussa 2021.

Malminkartanon täyttömäen nykyiset portaat puretaan ja uudet portaat rakennetaan lähes samalle paikalle. Uusista kuntoportaista tulee leveämmät ja turvallisemmat kuin nykyiset portaat. Ensimmäisellä osuudella portaista tulee neljä metriä leveät, muilla osuuksilla leveys on 2,5 metriä. Levähdyspaikat pysyvät nykyisillä paikoillaan.

Kuntoportaiden valaistus upotetaan portaiden käsijohteeseen niin, että valo osoittaa alaspäin. Korkeusero alimman ja ylimmän portaan välillä on 60 metriä. Portaissa on 426 askelmaa. Portaiden viereen tulee sähköinen kävijälaskuri.

Helsingissä on tällä hetkellä kolmet kuntoportaat. Malminkartanon kuntoportaiden lisäksi Herttoniemen kuntoportaat kunnostetaan vuonna 2022. Paloheinän kuntoportaat ovat hyvässä kunnossa.

Helsinkiläiset pääsevät tulevaisuudessa nauttimaan porrasjuoksusta yhä enemmän, kun kaupunkiin rakennetaan useat uudet kuntoportaat.


Kulosaaren sillassa on havaittu korjausta vaativia vaurioita

Kulosaaren sillan perustuksissa on havaittu vaurioita, jotka vaativat sillan korjaamista. Sillan pohjoisreunassa on havaittu halkeamia. Lisäksi samassa kohdassa merenpohjassa sijaitseviin perustuksiin on tullut painumia.

Liikenne sillalla jatkuu toistaiseksi normaalisti, koska silta on stabiili eikä uhkaa äkillisestä vaaratilanteesta ole.

Tämän hetkisten tietojen perusteella vauriot ovat aiheutuneet sillan lähistöllä tehdyistä paalutustöistä. Sillan ympärillä on tehty viime vuosina useampia rakennustöitä, merkittävimpinä kevyen liikenteen rampin rakentaminen ja Kulosaaren metrosillan vahventaminen.

Kulosaaren Helsingin kantakaupunkiin yhdistävä Kulosaaren silta valmistui vuonna 1957. Siltaa on viimeksi peruskorjattu vuonna 2011. Kulosaaren sillan ylittää päivittäin noin 50 000 autoa ja noin 4000 pyörää.