spinner
Jaa video
Uutissivun luominen
5 min
|
Katsottavissa toistaiseksi
|
Julkaistu
07.10.2022

Tällä videolla käydään läpi uutissivun luominen Drupalissa. Videolla sivun luominen käydään läpi teknisestä näkökulmasta, eikä uutisen tyyliin tai sisältöön liittyvästä näkökulmasta.

1.    Uutissivun luomien tapahtuu ylävalikosta kohdasta Sisältö -> Lisää sisältöä -> News Item
2.    Sivupohjasta löytyy kentät uutisen otsikolle, ingressille, pääkuvalle kuvateksteineem ja sisältötekstille.
3.    Otsikko-kenttään lisätään iskevä otsikko uutiselle
4.    Lead-kenttään lisätään tiivis ingressi, joka kertoo mistä uutisessa on kyse.
5.    Main-image kohtaan lisätään uutisen pääkuva. Kuvan voi lisätä joko mediakirjastosta tai omista tiedostoista. Pääsääntöisesti uutiseen lisätään aina kuva. Kuvalle lisätään myös kuvateksti.
6.    Varsinainen sisältöteksti tulee tekstikenttään. Sisältötekstin joukkoon voi myös lisätä väliotsikoita ja linkkejä ja tekstiä voi muotoilla tekstikentän ylävalikon painikkeilla.
7.    Tekstin välliin voi lisätä myös lisää kuvia lisäämällä tekstikentän jälkeen kuva-komponentin ja valitsemalla kuvan mediakirjastosta tai omista tiedostoista. Sisältöaluelle voi lisätä myös kuvagallerian, videon tai bannerin.
8.    Bannerilla voi korostaa jotain tiettyä linkkiä tai lisätä napin, mutta lähtökohtaisesti elementtiä tulee käyttää säästeliäästi ja lisätä linkit uutisen sisältöosuuden alle tai tekstin joukkoon.
9.    Uutisen alle voi lisätä aiheeseen liittyviä linkkejä.
10.    Uutiseen voi myös lisätä tageja, valitsemalla niitä listasta. Tageja on mm toimialojen, ryhmien ja alueiden mukaan. Tagien käyttö ohjeistetaan erikseen.
11.    Uutinen julkaistaan asettamalla julkaistu-nappi päälle ja tallentamalla muokkaukset. Uutisen voi myös tallentaa julkaisematta sitä esikatselua varten. Uutisen julkaisun voi myös ajastaa valitsemalla sivupalkista ajastusvaihtoehdot ja asettamalla ajankohdan jolloin uutinen tulee julkiseksi ja tallentamalla muutokset.