spinner
Jaa video
Ajankohtaista viittomakielellä toukokuussa 2024
8 min
|
Katsottavissa toistaiseksi
|
Julkaistu
29.04.2024

Syötävä Helsinki valtaa kaupungin touko-kesäkuussa

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Syötävä Helsinki -ruokaviikot kutsuvat tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan 24.5.–16.6.

Paikallisten ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alojen toimijoiden yhteistyöllä on saatu kokoon lähes sadan tapahtuman kattaus, josta löytyy herkullisia maistiaisia niin fine diningin, burgereiden, perinteisten ja etnisten makujen kuin juomakulttuurinkin ystäville.

Mukana olevissa ravintoloissa ja kahviloissa on Syötävä Helsinki -viikkojen aikana tarjolla erikoisannoksia ja teemallisia menuja. Helsinkiläiseen ruoka- ja juomakulttuuriin voi sukeltaa opastetuilla kierroksilla, työpajoissa ja näyttelyissä. Kaupungin monipuolisia makuja pääsee kokemaan myös eri kulttuurien ruokatarjontaa esittelevien festivaalien ja tapahtumien kautta.

Syötävä Helsinki -viikoille aukeaa myös Torikorttelien kesäterassi. Senaatintorin laidalle nousee viime vuoden tapaan terassialue, jossa Torikorttelien ravintoloitsijat tarjoilevat kesäisiä herkkuja.

Tutustu Syötävä Helsinki -tapahtumiin ja merkkaa suosikkisi muistiin!

 

Töölönlahdenpuistoon vesileikkejä, oleskelupaikkoja ja pörriäiskeitaita

Töölönlahdenpuistoon tehdään useita kokeiluluonteisia toimenpiteitä, joilla puiston viihtyisyyttä parannetaan nopeasti jo ensi kesäksi. Alueelle on suunniteltu muun muassa niittyjä, kukkaloistoa ja istutuksia, leikki-, peli- ja oleskelualueita sekä tanssilava.

Ensimmäiset työt käynnistyvät huhti−toukokuun vaihteessa.

Puiston eteläosaan Töölönlahdenkadun viereiselle kiveysalueelle tulee pyöräkeskus, tanssilava sekä uusia istutuksia. Nopeat toimenpiteet ovat pääosin väliaikaisia ja kokeiluluonteisia, mutta esimerkiksi puut istutetaan paikoilleen pysyvästi. Suurin osa toteutettavista toimenpiteistä on poimittu asukkailta tulleista ideoista.

Nyt toteutettavat toimenpiteet ovat kokeiluja, joiden avulla Töölönlahdenpuiston viihtyisyyttä parannetaan ennen varsinaisen puistosuunnitelman valmistumista. Kaupunginvaltuusto on varannut puiston parannuksiin tälle vuodelle 1,5 miljoonaa euroa.

 

Kaisantunneli avautuu 4. toukokuuta – tervetuloa juhlimaan avajaisia!

Kaisantunnelin avajaisia juhlitaan lauantaina 4. toukokuuta. Tapahtuma alkaa kello 12 Kansalaistorilta pormestari Juhana Vartiaisen juhlapuheella. Uuteen tunneliin pääsee nauhanleikkuun jälkeen noin kello 13.

Uusi jalankulun ja pyöräliikenteen yhteys antaa aihetta juhlaan, sillä se helpottaa liikkumista Kaisaniemenpuiston ja Kansalaistorin välillä. Alikulku lyhentää matkaa radan puolelta toiselle noin 600 metriä, minkä lisäksi sitä käyttävä välttää liikennevalot neljässä risteyksessä rautatieaseman edessä.

Kaisantunnelin urakan toteutusvaihe alkoi huhtikuussa 2021. Tunneli on noin 220 metriä pitkä, noin 8 metriä leveä ja 3 metriä korkea. Pyörätie on 4 metriä leveä ja jalkakäytävä 3,5 metriä leveä.

 

Oulunkylän tekojääkenttä ja jäähallia kunnostetaan isossa remontissa

Oulunkylän vuonna 1977 valmistunut tekojääkenttä ja sen läheisyydessä oleva jäähalli menevät remonttiin tänä vuonna 2024. Mittava remontti kohdistuu tekojääkenttään ja jäähallin kylmätekniikkaan sekä huoltorakennukseen. 

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan apulaispormestari Paavo Arhinmäki kertoo: Euroopan, mahdollisesti koko maailman, suurin tekojää on palvellut jo miltei 50 vuotta, ja nyt on jo korkea aika tehdä sinne peruskorjaus. Kun luonnonjäiden pitäminen luistelukunnossa on talvi talvelta haastavampaa, tekojääratojen merkitys kaikkien liikunnassa korostuu entisestään. Remontissa uusitaan tekniikkaa tämän päivän tasolle ja tarpeisiin, mutta esimerkiksi suojellut ominaispiirteet, kuten betoniset valotolpat ja jään päällä roikkuvat valot säilyvät paikoillaan. Näin ollen jatkossakin Oulunkylän upea arkkitehtuuri pääsee hienosti esille.

Oulunkylän tekojääkentällä on vuosittain noin 60 000 käyntikertaa, ja sen lisäksi jäähallissa, kuntosalilla ja liikuntahallissa käyntikertoja on myös 60 000, joten yhteensä vuosittaisia käyntikertoja on noin 120 000.

 

Ryhmävuokraus? Uusi asumismuoto käytössä Kruunuvuorenrannassa

Ryhmävuokraamalla saa asumiseensa lisää laatua, sillä se tarjoaa yksiötä edullisemmalla hinnalla yksityisyyttä omassa tilavassa huoneessa, mutta lisäksi avarat yhteistilat valittujen kimppa-asukkaiden kanssa. Ryhmävuokrauksen valinneet kiittävät asumistaan.

Kruunuvuorenrannan asunto on ryhmävuokrauksesta hyvä käytännön esimerkki. Huoneisto on alun alkujaankin suunniteltu ryhmävuokraukseen. Yksi huoneisto käsittää neljä tilavaa huonetta, jotka sijaitsevat huoneiston nurkissa. Keskelle jää läpitalon sijaitsevat yhteistilat, kaikkien asukkaiden käytössä oleva avara yhteinen keittiö ja olohuone. Neliöitä on kaikkiaan 115.

Keskeisenä ideana on ollut, että asukkaille saadaan käyttöön yksiön vuokraa vastaavalla hinnalla enemmän ja monipuolisempia tiloja. Tilat suunnitellaan siten, että ne mahdollistavat sekä yksityisyyden että yhteisöllisyyden.

A-Kruunulla on ryhmävuokra-asuntoja Kruunuvuorenrannan lisäksi Jätkäsaaressa ja seuraavat valmistuvat myöhemmin tänä vuonna Kalasataman Nihtiin.