spinner
Jaa video
Ajankohtaista viittomakielellä kesäkuussa 2024
8 min
|
Katsottavissa toistaiseksi
|
Julkaistu
05.06.2024

Uimakausi alkoi

Helsingissä on tänä kesänä 26 yleistä uimarantaa. Helsingin uimarannat ovat suosittuja virkistys- ja liikuntapaikkoja erityisesti helteiden aikaan.

Kuninkaantammen asuinalueelle on suunniteltu avattavan täysin uusi uimaranta kesän aikana. Palettilampi on entinen vedenpuhdistamon allas, joka on kunnostettu ja täytetään Päijännetunnelista tulevalla järvivedellä. Palettilammen uimarannan avaamisesta yleisölle tiedotetaan vielä erikseen.

Rantapelastajat päivystävät suurimmissa uimarannoissa 3.6.–11.8. Voit tarkistaa hel.fi/uimarannat -sivustolta rantapelastajien läsnäolon ja myös muut palvelut.

Suurimmalla osalla Helsingin uimarannoista vedenlaatu on hyvä, vain Vantaanjoen varren uimarannoilla on uinninrajoituksia uimakaudella 2024. Uimarantojen vedenlaatua valvotaan säännöllisesti läpi kesän. Uimavesinäytteiden viimeisimmät tulokset ovat nähtävillä uimarannan ilmoitustaululla sekä verkkosivulla: hel.fi/uimavesi.

 

Paloheinän pulkkamäki uudistuu ensi talveksi

Paloheinässä sijaitsevan Helsingin ainoan virallisen pulkkamäen lumetusjärjestelmän rakentaminen on alkanut. Pulkkamäen lumettamisen avulla saadaan myös perheen pienemmille laadukas ja turvallinen talviliikuntapaikka. Aiemmin Paloheinässä lumitykit ovat laulaneet latuosuuksilla hiihtäjien iloksi.

Pulkkamäen turvallisuus paranee myös mäen valaistuksen uusimisen ja rinteen aitaamisen ansiosta. Lisäksi lumetus osaltaan parantaa pulkkamäen turvallisuutta, sillä lumetusjärjestelmän myötä mäki voidaan pakkaskeleillä lumettaa liki kauttaaltaan, eikä mäkeen jää lumettomia kohtia.

Lumetuksella voidaan pidentää pulkkamäen aukioloa, sillä mäki voidaan pitää auki pakkaskelillä, vaikka luonnonlunta ei olisi.

 

Helsingin uusi opaskartta 2024 on julkaistu

Helsingin kaupunki on julkaissut ajantasaisen painoksen perinteisestä Helsingin opaskartasta. Kartalla on esitetty mm. maankäyttö, korostetut tiealueet, nimistö sekä katunumerot.

Kartassa on käytetty symboleja esimerkiksi museoiden, teatterien, kirkkojen ja uimarantojen merkitsemiseen, ja niiden sijaintitieto on poimittu suurelta osin Pääkaupunkiseudun Palvelukartasta. Keskusta-alueen karttasuurennoksessa on käytetty vähän tilaa vieviä maamerkkien kuvakkeita, joiden avulla on helpompi paikantaa merkittäviä nähtävyyksiä ja rakennuksia. Kaiken kaikkiaan, sisällön ja ulkoasun tavoitteena on selkeys ja johdonmukaisuus.

Karttaa myydään Kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

Kaupungin tuottamiin muihin karttoihin ja aineistoihin pääsee helpoiten tutustumaan maksutta verkossa osoitteessa kartta.hel.fi.  Sieltä löytyy mm. ajantasainen kanta-, kiinteistö- ja opaskartta, kaavoitustiedot sekä historiallisia aineistoja ja ilmakuvia.

 

Yli 50 purjealusta saapuu Helsinkiin heinäkuussa – The Tall Ships Races korostaa Itämeren suojelun tärkeyttä

Kansainvälinen purjehdustapahtuma The Tall Ships Races Helsinki 2024 tuo suuret purjelaivat ympäri maailmaa Helsinkiin 4. –7. heinäkuuta. Luvassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuman teemana on Itämeri ja sen suojelu.

Tall Ships Races on vuosittainen suurten purjelaivojen kilpailu, joka järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi. Tänä vuonna Helsinki on yksi järjestäjäkaupungeista yhdessä Turun ja Maarianhaminan, Tallinnan, Liettuan Klaipedan ja Puolan Szczecinin kanssa. Helsinki on toiminut Tall Ships Races -kilpailujen kohdesatamana vuosina 1972, 1988, 2000 ja viimeksi vuonna 2013.

Eteläsatamasta Halkolaiturille ulottuvalle tapahtuma-alueelle saapuu yhteensä 54 purjelaivaa. Erityisiä vetonauloja ovat tapahtuman näyttävin, yli 100-metrinen Dar Mlodziezy -alus Puolasta sekä brasilialainen Cisne Branco, joka vieraili Helsingissä myös edellisen tapahtuman yhteydessä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua aluksiin tapahtuma-alueella.

 

Uusi liikennemerkki määrää väistämään katua ylittävää pyöräilijää

Merkillä osoitetussa ylityspaikassa ajorataa ajava ajoneuvo on väistämisvelvollinen katua ylittävään pyöräilijään nähden. Uutta merkkiä käytetään ainoastaan silloin, kun pyörätien jatke on rakenteellisesti korotettu.

Väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa -merkkiä käytetään Helsingissä vilkkailla pyöräliikenteen väylillä, joissa kadunylityksen turvallisuutta ja sujuvuutta halutaan korostaa. Pyörätien vieressä on yleensä myös suojatie, joten ajorataa ajava väistää sekä katua ylittävää jalankulkijaa että pyöräilijää.

Helsingin kaupungin tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta. Risteysjärjestelyiden kehittäminen on yksi keino parantaa jalankulun ja pyöräliikenteen olosuhteita. Liikenneturvallisuuden kannalta haastavia risteyksiä kartoitetaan, ja turvallisuutta parannetaan erilaisin toimenpitein vuosittain.

Liikenneturvan sivuilta löydät lisätietoja väistämissäännöistä liikenteessä.