Jaa video
Ajankohtaista viittomakielellä toukokuussa 2018
6 min
|
Katsottavissa toistaiseksi
|
Julkaistu
02.05.2018

Poista hiekoitushiekka kosteana ja toimita Sortti-asemalle

Nyt on hyvä aika siivota hiekat pois omalta pihalta ja jalkakäytävältä. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY toivoo, että hiekat poistetaan kosteina pölyisyyden vähentämiseksi. Aurinkoinen sää on kuivattanut kadut, minkä vuoksi ilmassa on nyt runsaasti liikenteen nostattamaa katupölyä ja ilmanlaatu on paikoin erittäin huono. 

Ilmanlaatu paranee, kun kadut saadaan siivottua. Jalkakäytävät ja pihat tulee kastella ennen lakaisua pölyämisen estämiseksi. Lopuksi pinnat voi ruiskuttaa puhtaaksi vedellä. Lehtipuhaltimien käyttö hiekanpoistoon on kielletty pääkaupunkiseudun kunnissa.

Hiekka ja sepeli tekevät jäteastiasta erittäin painavan käsivoimin siirrettäväksi, eikä jätteen hyödyntämisen näkökulmasta sekajäte ole oikea paikka hiekoitushiekalle. Poisheitettävä hiekoitushiekka on toimitettava esimerkiksi Sortti-asemalle.

 

Helsingin Koivusaareen suunnitteluvaraus Ikea-hankkeelle

Noin 5 000 asukkaan ja runsaan 4 000 työpaikan kaupunginosaksi rakentuvaan Koivusaareen suunnitellaan Ikea-tavarataloa ja siihen liittyviä toimistotiloja sekä muita liike-, hotelli- ja toimistotiloja. Rakennukset sijoittuvat Koivusaaren keskustaan, metroaseman välittömään yhteyteen. Suunnittelualueen pinta-ala on 15 145 m².

Toteutuessaan Ikea-hanke luo Helsinkiin merkittävän määrän uusia työpaikkoja erinomaisesti saavutettavalle alueelle. Suunnitteluvaraus jatkuu vuoden 2020 loppuun asti, jonka jälkeen Ikea Real Estate Oy:n pyrkimyksenä on toteuttaa hanke mahdollisimman pian.

 

Helsingin seudun joukkoliikenne sijoittui taas toiseksi eurooppalaisvertailussa 

Helsingin seudun joukkoliikennealue säilytti kakkossijansa Euroopan kaupunkeja vertailevassa BEST-joukkoliikennetutkimuksessa vuonna 2017. Ykkösenä oli Geneve. 

Tyytyväisyys joukkoliikenteeseen HSL-alueella nousi vuodessa kaksi prosenttia. HSL:n vahvuuksia BEST-kaupunkien keskiarvoon verrattuna olivat erityisesti joukkoliikenneuskollisuus  ja rahalle saatu vastine.

BEST-keskiarvoa vähemmän tyytyväisiä HSL-alueen asukkaat olivat henkilökunnan käyttäytymiseen ja tiedonantokykyyn. Erityisesti bussimatkustajien tyytyväisyys viestintään liikenteen häiriötilanteissa notkahti. 

 

Villieläinsairaalan neljäs kuutti on itämerennorppa 

Huhtikuun puolivälissä Raumalla pelastettiin jäältä pieni kuutti, joka vaikutti nälkiintyneeltä ja väsyneeltä. Potilas kyydittiin Korkeasaareen saamaan jatkohoitoa. Villieläinsairaalassa kuutti tunnistettiin itämerennorpan poikaseksi. Se on syönyt alusta saakka itse kalaa. Ruokailu tapahtuu pienessä kahluualtaassa, jonne kuutti pitää vielä nostaa, sillä se on liian pieni kiipeämään sinne itse. Itämerennorppa on maailman pienin hyljelaji, jota tavataan vain Itämeressä.

Korkeasaaren villieläinsairaalassa hoidetaan tällä hetkellä neljää kuuttia. Muut kolme kuuttia ovat harmaahylkeitä Helsingin alueelta. Niistä kaksi syö jo itse kalaa, mutta kolmas suostuu syömään vain elävää kalaa, jota ei ole saatu villieläinsairaalaan riittävästi. Kalakuljetuksia otetaan vastaan päivittäin kello 8-18. Korkeasaari pyytää olemaan yhteydessä ennen kalalastin tuontia numeroon 050 352 5989. 

 

Pyöräkeskukset palvelevat jälleen Kampissa ja Herttoniemessä 

HKL:n järjestämä pyöräkeskustoiminta alkoi jälleen. Pyöräkeskukset Kampin Narinkkatorilla ja Herttoniemessä tarjoavat kaupunkilaisille mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen neuvovan mekaanikon opastuksella ja pyöräkeskuksen työkaluilla. 

Pyöräkeskus neuvoo pyörän kunnossapidossa ja lainaa ilmaiseksi työkaluja. Pyörän voi jättää myös maksulliseen pikahuoltoon. Herttoniemen pyöräkeskuksessa pyörähuollon voi tehdä sisätiloissa, ja tänä kesänä sieltä voi myös ostaa käytettyjä pyöriä. Kummatkin pyöräkeskukset palvelevat tänä kesänä maanantaista perjantaihin kello 10–18 lokakuun loppuun asti.