Nuorten Helsinki

Täydellisen epätäydellinen kuunnelma täydellisyydestä
40 min

Tervetuloa kuuntelemaan ja pohtimaan täydellisyyttä kanssamme.

Olemme esittävän taiteen ryhmä, joka halusi tehdä kuunnelman. Kuunnelman siksi, että se on mielenkiintoinen tapa tehdä ja hahmottaa maailmaa. Kuinka luoda maisemia äänellä? Mitä jää puuttumaan, mitä tulee lisää, kun kuva poistetaan? Kuunnelma lähti halusta kokeilla, millaisen taideteoksen voisimme saada aikaiseksi stimuloimalla kuuloaistia.

Tämä kuunnelma tehtiin, koska meitä kiinnosti täydellisyyden konsepti. Ryhmään löysi ihmisiä vähän sieltä täältä, siksi se onkin niin kiinnostava ja inspiroiva. Meitä yhdistää intohimo taiteeseen ja uteliaisuus maailmaan. Emme yrittäneet tuottaa tietoa tai löytää vastauksia, vaan ainoastaan avata meidän näkemyksiä, kokemuksia ja ajatuksia täydellisyydestä.

Ryhmän kommentteja projektista:

"Täydellisyys on jotain mitä tavoitellaan, joka vie eteenpäin, rajoittaa, ilkkuu ja pakenee kattavaa määrittelyä. En tiedä mitä se on, mutta tunnen sen läsnäolon. Se on ikään kuin näkymätön koodi, joka kertoo miten elää tai mikä on arvokasta”.

”Merkityksellistä tässä prosessissa on ollut itse matka. Oivallukset ja uudet tavat ajatella”.

"Mulle tää on ollut merkityksellinen, koska halusin kai jotenkin kertoo että täydellisyyttä ei jokases tilantees tartte havitella loppuun asti”.

"Täydellisyys löytyy sieltä, missä sitä vähiten odottaa ja vähiten sieltä, missä sitä koittaa tavoitella”.

”Tämä projekti on ollut unohtumaton kokemus, jossa on päässyt työskentelemään mahtavan työryhmän kanssa. On päässyt pohtimaan täydellisyyttä, ihmisiä ja maailmaa. Projekti on tuonut uusia näkökulmia arjesta filosofisempaan ajatteluun”.

Kiitos haastateltaville avusta kuunnelman teossa!
Kiitos myös maailma, että olet täydellisen epätäydellinen.