Suoraan sisältöön

- C F G J L Q R W X Z Å Ä Ö

Ajankohtaista pormestareilta

Helsingin pormestari on kokoomuksen Jan Vapaavuori.  Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari on kokoomuksen Pia Pakarinen. Kaupunkiympäristön apulaispormestari on Anni Sinnemäki vihreistä. Sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari on vihreiden Sanna Vesikansa. Kulttuuri- ja vapaa-aika -toimialan apulaispormestari on Nasima Razmyar sosialidemokraateista.

Ajankohtaista viittomakielellä

Uutisia ja ajankohtaisia asioita Helsingistä viittomakielellä.

Lisää tietoa pääkaupunkiseudun kaupunkien palveluista viittomakielellä ja selkokielellä helsinginseutu.fi-palvelussa.

Asuminen ja palvelut Helsingissä

Tietoa asumisesta Helsingissä ja kaupungin palveluista eri kielillä.

Avoin ja osallistuva Helsinki

Katso myös nämä videot avoimen datan merkityksestä datajournalismille. Tilaisuus oli sivutapahtuma Helsingissä järjestetylle Unescon World Press Freedom Day 2016 -tapahtumalle.

Brand New Helsinki

Helsinki on suurempi tarina

Helsingille luodaan brändiä – ei mainoslausetta vaan helsinkiläisten kokoinen tarina. Se on kiteytys Helsingin olemassa olevasta hyvästä ja rohkea näkymä tulevasta. Tarinan takana ovat kaikki hengeltään helsinkiläiset, jotka jakavat kokemuksensa kaupungista. Lue lisää brandnewhelsinki.fi.

 

Digipalvelut tutuiksi

Digitaalista osaamista vahvistetaan Helsingissä monin tavoin. Työhön osallistuvat niin vapaaehtoiset kuin työkseen digineuvontaa toteuttavat. Tämä sarjassa julkaistaan vertaisopastajien luentoja sekä esitellään digineuvontaa kaupungissa.

Digitaalinen Helsinki

Digitaalinen Helsinki -ohjelma vauhdittaa kaupungin palvelujen digitalisointia avoimesti ja yhdessä kokeillen. Tulevaisuudessa Helsingissä eri toimijat yhteistyössä hyödyntävät entistä enemmän digitalisaatiota, jotta kaupunkilaisten arki olisi sujuvampaa. Sarjassa asiantuntijat, kertovat näkemyksiään ajankohtaisista ja tulevista digiasioista. 

Esteetön Helsinki

Esteettömyys on laaja kokonaisuus, joka mahdollistaa ihmisten asumisen kotonaan sekä sujuvan osallistumisen mm. työntekoon, harrastuksiin, kulttuuriin ja opiskeluun. Se merkitsee palvelujen saatavuutta, välineiden käytettävyyttä, tiedon ymmärrettävyyttä ja mahdollisuutta osallistua itseään koskevaan päätöksentekoon. Esteettömyys on yhdenvertaisuutta ja osa kestävää kehitystä.

Lue lisää esteettömyydestä: www.esteeton.fi

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailu

Helsingin kaupungin ja Business Finlandin rahoittamassa innovaatiokilpailussa etsittiin uusia elintarvikkeisiin ja viherkasveihin sekä niiden tuotantoon, pakkauksiin sekä kiertotalouteen ja cleantechiin liittyviä teknologisia ja innovatiivisia ratkaisuja.

Helsinki 3D – uuden sukupolven kaupunkitietomallit

Helsingin kaupungilla on avoimena datana kaksi koko kaupungin kattavaa, uuden sukupolven 3D-kaupunkimallia: älykäs semanttinen kaupunkitietomalli ja visuaalisesti korkeatasoinen kolmioverkkomalli. Helsinki hyödyntää ensimmäisenä kaupunkina maailmassa yhtäaikaisesti molempia 3D-kaupunkimalleja. Monikäyttöisten mallien avulla voidaan laskea ja visualisoida kaupunkianalyysejä esimerkiksi vaihtoehtoisten energianlähteiden käytön mahdollisuuksista, kasvihuonekaasupäästöistä sekä liikenteen ympäristövaikutuksista. Malleja voidaan soveltaa myös elinkeinoelämän, matkailun, navigaation, pelastustoimen, televerkkojen rakentamisen sekä kiinteistöhallinnan ja aluesuunnittelun tarpeisiin.

<< < 1 2 3 4 5 > >>