Suoraan sisältöön
Katsottu: 2

Julkaisija: Keskushallinto

Metropolisuunnittelua maailmalta -seminaari 1.9.2010

Helsingin kaupungin vieraina olevat kolme erittäin mielenkiintoista luennoitsijaa esittelevät  Portlandin,  Melbournen  (myös laajemmin Australian ja Aasian) ja Stuttgartin metropolialueiden ajankohtaisimmat suunnitteluhankkeet.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä. Esitykset pidetään englannin kielellä.
 

Luennoitsijoiden lyhyt esittely:

Professori, Tri Steffen Lehmann (syntynyt Stuttgartissa, Saksassa)

UNESCON oppituolin (Kestävä kehitys kaupunkisuunnittelussa Aasiassa ja Tyynenmeren alueella) haltija professori Steffen Lehmann on työskennellyt kestävän suunnittelun tutkimuksen, opetuksen ja konsultoinnin tehtävissä 1980-luvun lopulta lähtien.  Hän on johtava asiantuntija globaalin kaupunkikehityksen alalla toimien YK:n ja useiden valtioiden neuvonantajana. Häntä pidetään kansainvälisenä auktoriteettina kestävän rakentamisen ja kaupunkien osalta.

Tri Stuart Emmons  johtaa Emmons Company-nimistä arkkitehti- ja kaupunkisuunnittelutoimistoa, jonka hän perusti 1997 Portlandiin, Oregoniin. Tri Emmons suoritti arkkitehtitutkintonsa Harvadin yliopistossa USA:ssa. Ennen oman yrityksensä perustamista hän työskenteli kaupunkisuunnittelija/arkkitehtina Skidmore Owings and Merrill –toimistossa New Yorkissa ja Koning Ezenberg Architecture -toimistossa Los Angelesissa. Tällä hetkellä hän työskentelee kohtuuhintaisen asumisen ratkaisujen parissa ja on vastannut useiden Portlandin kaupunkikohteiden toteutumisesta.

DI Thomas Kiwitt suoritti diplomi-insinöörin tutkintonsa Kaiserslautenin yliopistossa Saksassa aiheenaan Tilan- ja ympäristönsuunnittelu. Vuodesta 2008 hän on työskennellyt teknisenä johtajana ja suunnitteluosaston johtajana Stuttgartin metropolialueen liitossa. Stuttgartin ajankohtaisimmat hankkeet ovat; Keskusrautatieaseman siirto maanalle, lentokenttäalueen kehittäminen messualueeksi sekä kaupallisten palvelujen säilyttäminen keskustoissa.