Suoraan sisältöön
Katsottu: 3

Julkaisija: Keskushallinto

Ajankohtaista viittomakielellä joulukuussa 2014

Työväenopiston kevään ohjelma on ilmestynyt

Helsingin työväenopiston kevään 2015 opinto-ohjelma on ilmestynyt sähköisenä digikirjana. Painettu ohjelma on ollut noudettavissa Helsingin kirjastoista, Virka Infosta sekä työväenopiston toimipisteistä maanantaista 1. joulukuuta alkaen. Kurssitarjontaan voi tutustua myös osoitteessa www.ilmonet.fi.

Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa aineittain porrastetusti 8.-10.12.2014 klo 11. Kursseille voi ilmoittautua puhelimitse 09 310 88610, opiston toimistoissa tai ilmonet.fi -sivuston kautta.

Kevään opinto-ohjelmassa on yli 2000 kurssia eri ainealoilta, satoja maksuttomia luentoja sekä konsertteja, näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia. Helsingin työväenopistossa opiskelee lukuvuoden aikana yli 75 000 kurssilaista. Opistolla on toimintaa yli 70 opetuspaikassa eri puolilla Helsinkiä.

Tulevan kevään tapahtumatarjontaa värittää paitsi koko kevään jatkuva työväenopiston 100-vuotis-juhlavuosi myös Sibelius 150 vuotta -juhlavuosi.

Tervetuloa opiston uudelle lukukaudelle! Lukukausi alkaa 12.1.2015.

Sinnemäki Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi

Kaupunginvaltuusto valitsi Anni Sinnemäen Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi. Vaalissa Sinnemäki sai 49 ääntä ja nykyinen apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä 34 ääntä. Sinnemäki on 41-vuotias kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2005. Hän toimi työministerinä 2009–2011. Koulutukseltaan Sinnemäki on humanististen tieteiden kandidaatti.

Uuden apulaiskaupunginjohtajan kausi alkaa tammikuun puolivälissä ja kestää kesään 2017 saakka. Kausi on normaalia lyhyempi, koska kaupungin johtamisjärjestelmä on parhaillaan tarkastelussa ja se mahdollisesti uudistetaan. Apulaiskaupunginjohtajalle maksetaan 12263 euron kuukausipalkkaa.
 

Tekojääkentille pääsee luistelemaan

Marraskuun aikana Helsingissä avattiin seitsemän tekojääkenttää. Nämä tekojääkentät ovat avoinna luistelijoille: Oulunkylän, Brahenkentän, Kontulan, Lassilan, Rautatientorin Jääpuiston, Käpylän ja Pukinmäen.

Kehäradan kiskot yhdistyivät lentoasemalla

Kehäradan rakentamisessa otettiin marraskuun aikana harppaus eteenpäin, kun lännestä ja idästä edenneet kiskotustyöt kohtasivat ja kiskot yhdistyivät lentoasemalla. Yhtenäinen kiskotus yltää nyt Vantaankoskelta lentoaseman kautta Tikkurilaan. Junalla pääsee lentoasemalle heinäkuussa 2015.

Kehärata-projektissa loppuvuosi on kiireinen, sillä valmistumassa on kaksi suurta urakkaa: Tikkurilan uusi asemasilta valmistuu ja otetaan matkustajien käyttöön tammikuun alussa. Myös työt Kivistön asemalla alkavat olla loppusuoralla, ja aseman odotetaan valmistuvan ensi vuoden alussa.

Kehärata on 18 kilometriä pitkä, poikittainen raideyhteys, joka yhdistää Vantaankosken radan lentoaseman kautta päärataan Vantaan Hiekkaharjussa. Kehäradalle tulee ensimmäisessä vaiheessa viisi uutta asemaa: Lentoaseman ja Aviapoliksen tunneliasemat sekä Leinelän, Vehkalan ja Kivistön pinta-asemat. Asemavarauksia rakennetaan Petakseen, Viinikkalaan ja Ruskeasantaan. Liikennöinti kehäradalla aloitetaan heinäkuussa 2015.

Hyvä tietää lumitöistä

Vaikka lunta ei vielä näy, niin kokoamme tähän jo valmiiksi neuvomme lumiasioista.

1. Milloin kotikatuni aurataan?
Lumiauraa erityisesti asuntokaduilla joutuu välillä odottamaan, koska lumet aurataan ns. katujen hoitoluokituksen mukaan. Hoitoluokitus tarkoittaa, että ensin aurataan pääkadut ja joukkoliikenteen käyttämät kadut ja asuntokadut ovat vuorossa vasta niiden jälkeen.

2. Minne pysäköin, kun kadut ovat täynnä lunta tai pysäköintikieltoja?

Pysäköintiä joudutaan talviaikaan rajoittamaan, jotta lumitöiden tekeminen onnistuisi ja jotta liikenne kaduilla olisi talvellakin sujuvaa. Pysäköintiä rajoitetaan katukohtaisilla rajoituksilla sekä siirtokehotuskylteillä. Siirtokehotus asetetaan, jotta urakoitsija saisi puhdistettua kadun lumesta ja siirtokehotuksia voidaan asettaa mille tahansa kadulle. Jos ajoneuvo on pysäköity siirtokehotuskyltin pystyttämisen jälkeen, siirtokustannukset peritään ajoneuvon omistajalta. Maksu on tällöin vähintään 85 euroa. Kaikki talviaikaiset liikennejärjestelyt on merkitty liikennemerkein tai kyltein. Järjestelyt alkavat vasta, kun kylttien huput poistetaan. Huomaa, että asukaspysäköintitunnus ei takaa vapaata paikkaa kotitalon läheltä kesällä eikä talvella. Luonnollisesti lumiaikaan pysäköintipaikkojen määrä vähenee entisestään.

Pysäköintiongelman ratkaisemiseksi kaupunki muuttaa tarvittaessa toreja tai muita paikkoja tilapäisiksi pysäköintialueiksi. Jos näin tehdään, paikalle asetetaan liikennemerkit ja asiasta kerrotaan tällä allaolevalla verkkosivulla.

Uusi arkisto antaa pääsyn omiin potilastietoihin

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto liittyi kansalliseen Potilastiedon arkistoon marraskuussa. Järjestelmään tallennetaan potilastietoja turvallisesti terveydenhuollon eri tietojärjestelmistä. Arkiston avulla voi myös tarkastella omia potilastietojaan sähköisen tunnistautumisen jälkeen. Potilastiedot tulevat helsinkiläisten käyttöön Omakanta-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksin, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa kanta.fi.

Potilastiedon arkiston tietoja voidaan hyödyntää myös muissa potilasta hoitavissa terveydenhuollon toimintayksiköissä, jos potilas antaa siihen suostumuksensa. Suostumuksen voi antaa Omakanta-palvelussa tai terveydenhuollon yksiköissä. Asiakas voi myös halutessaan kieltää tietojen tai niiden osan näyttämisen milloin vain. Vain terveydenhuollon ammattilaiset pääsevät katselemaan potilaan tietoja. Tietojen katselusta jää jälki järjestelmään. Potilastiedon arkisto tulee käyttöön koko Suomen julkisessa terveydenhuollossa kevään aikana. Yksityisen terveydenhuollon tavoite mukaantulolle on ensi vuoden loppuun mennessä.

Kiinnostaako sähköinen terveystarkastus?

Kiinnostaisiko sinua tietää eliniän ennusteesi? Tiedätkö miten paljon elintapasi vaikuttavat terveyteesi ja hyvinvointiisi? Näihin ja moniin muihin terveyttäsi koskeviin kysymyksiin voit saada vastauksen Suomalaisen lääkäriseura Duodecimin sähköisen terveystarkastuksen avulla. Palvelu on maksuton ja sitä voivat käydä kokeilemassa kaikki helsinkiläiset.

Terveystarkastuksen tehtyäsi voit valita itsellesi sopivan valmennusohjelman. Valikoimassa on mm. uni-, painonhallinta-, ravitsemus-, liikunta-, stressi-, alkoholi- ja tupakkavalmennusohjelmat.
Sähköiseen terveystarkastukseen pääset alla olevan linkin kautta.

Sähköinen terveystarkastus

Lukuvuoden 2015-2016 työ- ja loma-ajat päätetty

Opetuslautakunnan suomenkielinen ja ruotsinkielinen jaosto päättivät koulujen ja oppilaitosten työ- ja loma-ajat lukuvuodelle 2015-2016. Tiedot työ- ja loma-ajoista löytyvät kootusti kaupungin verkkosivulta http://www.hel.fi/www/helsinki/fi/paivahoito-ja-koulutus/loma-ajat.