Suoraan sisältöön
Katsottu: 235

Julkaisija: Keskushallinto

Ajankohtaista viittomakielellä lokakuussa 2015

Kivikon hiihtohalli avattu

Kivikon hiihtohalli on avannut ovensa hiihtäjille maanantaina 28. syyskuuta. Hiihtohalli on vain noin 15 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Hiihtoladun peruskierros on noin 850 metriä, lisälenkki 200 metriä, ja latujen leveys on 6–8 metriä. Sisäänpääsymaksuun sisältyy aina saunominen sivakoinnin jälkeen.

Heikosta viime talvesta johtuen Kivikossa on paiskittu hiki hatussa hommia, jotta hallin ladut on saatu jälleen käyttökuntoon. Viime talvena ei käytännössä ollut helmikuun jälkeen edes pakkasöitä, minkä takia hallin laduille ei saatu lainkaan tykkilunta. Niinpä Kivikon latujen lumi on tällä erää peräisin viime keväältä, ja lumi kuskattiin paikalle Oulunkylän tekojääradalta.

Lisätietoja: www.hel.fi/www/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/sisaliikuntapaikat/liikuntahallit/kivikon-hiihtohalli

 

Ai Weiwein näyttely avoinna taidemuseo HAMissa

Tennispalatsin viihde- ja kulttuurikeskus on ollut remontissa reilun vuoden. Remontin aikana HAM:in näyttely- ja yleisötilojen pinta-ala on tuplaantunut 1500 neliömetristä yli 3000 neliömetriin. Samanaikaisesti Finnkino Tennispalatsi on kokenut aulatiloissaan mittavan muodonmuutoksen.

HAM esittelee maailman vaikutusvaltaisimpiin taiteilijoihin kuuluvan kiinalaisen Ai Weiwein näyttelyn. Kaikki teokset nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa ja kaksi teoksista ensimmäistä kertaa maailmassa.

Tennispalatsin toimijat ovat vuoden aikana entisestään tiivistäneet keskinäistä yhteistyötään. Talon tilaratkaisuja on suunniteltu ja toteutettu yhdessä ja päivitys tuo yleisölle entistä avaramman ja valoisamman oleskelun paikan. Lisää näyttelystä: www.hamhelsinki.fi

 

Uusi eläinpelastusyksikkö käyttöön Helsingissä

Eläinpelastuksella tarkoitetaan luonnon-, koti- ja tuotantoeläinten pelastamista onnettomuuksissa. Uusi auto lisää työturvallisuutta ja eläinturvallisuutta sekä hyödyntää uusia välineitä ja taktiikoita. Toimintaan liittyy myös onnettomuuksien ennaltaehkäisevä työ ja suuronnettomuuksiin varautuminen. Eläinpelastus on osa ympäristö-terveydenhuoltoa.

Pelastuslaitos on toiminut eläinpelastuksen kehittäjänä Suomessa viimeisen 20 vuoden ajan. Tänä aikana toiminnasta on kehittynyt verkottunut prosessi, joka päivittäisten eläinpelastustehtävien lisäksi osallistuu eläimiin kohdistuvien onnettomuuksien ehkäisyyn ja on valmiudessa suuronnettomuuksiin. Osaksi tätä toimintakokonaisuutta vahvistamaan on valmistunut uusi eläinpelastusyksikkö, joka vastaa aikaisempaa paremmin kaupunkilaisten tarpeisiin.

 

Kamppi ennen ja nyt – kurkista kaupunginosan arkeen ja juhlaan!

Nykyisen Narinkkatorin reunalla sijaitsi pari sataa vuotta sitten Turun kasarmin talousrakennus. Sata vuotta myöhemmin sama rakennus palveli bussiasemana tuhansia matkalaisia. Nyt samaisessa rakennuksessa esitellään Kampin kaupunginosan monivaiheista historiaa sekä tulevaisuutta näyttelyn muodossa.

Kamppi – IV kaupunginosa -näyttelyssä luodaan katsaus Kampin rakennuksiin, historiaan ja tulevaisuuden suunnitelmiin aina Baanalta Bulevardille. Arvottoman joutomaan muutos Helsingin kaupalliseksi keskukseksi on tapahtunut viimeisen parin sadan vuoden aikana.

Näyttelykävijä voi helposti poimia näyttelystä itseään kiinnostavia kohteita – onhan Kamppi ollut monelle helsinkiläiselle koti lukuisine kouluine, kivijalkakuppiloineen, elokuvateattereineen ja pyhättöineen. Arkea ja juhlaa voi tunnelmoida isoista aikalaiskuvista. Ehkä osa kävijöistä muistaa vielä Kampintorin vanhan paloaseman tai Kampin kolmion kaasukellon. Näyttelyssä voi myös muistella, missä sijaitsivatkaan aikoinaan Vladimirin- tai Heikinkatu.

Kamppi – IV kaupunginosa -näyttely 18.9.–31.12.2015. Lisää aiheesta: laituri.hel.fi

 

Kaartinkaupunki kallein postinumeroalue Helsingissä, Jakomäessä edullisimmat keskineliöhinnat

Kerros- ja rivitaloasuntojen postinumeroalueittaiset keskineliöhinnat vaihtelivat Jakomäen postinumeroalueen 2 129 eurosta Kaartinkaupungin postinumeroalueen 7 153 euroon vuonna 2014. Jakomäestä 50 neliön asunnon olisi saanut keskimäärin 106 450 eurolla, kun taas Kaartinkaupungissa se olisi maksanut 357 650 euroa eli 3,4-kertaisesti. Kaartinkaupungin lisäksi asuntojen keskineliöhinta ylitti 6 500 euroa Kaivopuistossa ja Eirassa. Edullisimpia alueita Jakomäen lisäksi olivat puolestaan Kontula, Mellunkylä, Malminkartano ja Pihlajamäki.

Vuodesta 2005 asuntojen keskineliöhinnat ovat nousseet prosentuaalisesti eniten Pikku-Huopalahdessa. Siellä asunnot maksoivat keskimäärin noin 1,8 kertaa sen mitä vuonna 2005. Myös Käpylän, Etu-Vallilan ja Kaartinkaupungin postinumeroalueet kuuluvat niiden joukkoon, joissa asuntojen keskineliöhinnat ovat nousseet eniten kymmenessä vuodessa.

 

Kodin valaistus kannattaa hoitaa kuntoon

Valaistus luo turvallisuutta. Iltojen pimetessä on aika kiinnittää huomio kodin ja pihapiirin valaistukseen sekä valaisimien kuntoon. Valaisimet kannattaa puhdistaa kesän jälkeen pölystä ja itikoista. Likainen valaisin voi viedä puolet valotehosta, todetaan Helenillä. Muoviset tai lasiset kuvut voi irrottaa ja puhdistaa miedolla pesuaineliuoksella ja kankaiset varjostimet imuroida varovasti.

Led-lamput voittavat muut lamput energiatehokkuudellaan. Monikäyttöisyytensä ansiosta ne sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Ulkovalaisimeksi soveltuu vain kuvullinen. Valaisin kannattaa sijoittaa paikkaan, jossa sade tai lumi ei pääse lamppuun. 

Hämäräkytkin sytyttää valon, kun ympäristön valaistustaso laskee alle asetetun rajan. Hämäräkytkintä voi täydentää kellokytkinohjaus, jolla voidaan haluttuja alueita kytkeä pois yön tunneiksi. Läsnäolo- tai liiketunnistimet sytyttävät valon havaittuaan liikettä tunnistussektorissa. Hyödynnä myös ohjelmoitavia valaistuksenohjausjärjestelmiä.

  • Hyödynnä luonnonvaloa aina kun se on mahdollista
  • Sammuta tarpeettomat valot
  • Ohjaa valaistusta

 

Helsinki rakentaa uusia ulkokuntoilusaleja

Pirkkolan liikuntapuiston pohjoispäähän rakennetaan parhaillaan Helsingin uusinta ulkokuntoilualuetta.  Noin 2 000 neliön alueelle tulee 15 erilaista kuntolaitetta, kestopäällyste ja valaistus. Uudenlaisen ulkokuntoilupisteen suunnitellussa on kiinnitetty erityistä huomiota eri lajityyppeihin, esimerkkinä cross fit. Ulkokuntoilualue valmistuu lokakuun aikana, jonka jälkeen se tarjoaa hyvät puitteet monipuoliseen harjoitteluun.  

Tämän vuoden aikana liikuntavirasto rakentaa samanlaisia ulkokuntoilualueita muun muassa Lassilan ja Roihuvuoren liikuntapuistoihin. Eläintarhan kentän vieressä oleva uudistettu ulkokuntoilualue valmistui jo kesäkuussa. Viime syksyllä toteutetun ulkokuntoilukyselyn tuloksista selvisi, että helsinkiläiset toivovat laajempia ulkokuntoilukokonaisuuksia olemassa olevien kohtaamispaikkojen varsille. Nykyiset ja erityisesti uudet ulkokuntoilupisteet pyrkivät vastaamaan kysyntään ja tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden kuntoilla maksutta ja ilman aikatauluja.