Suoraan sisältöön
Katsottu: 116

Julkaisija: Keskushallinto

Ajankohtaista viittomakielellä marraskuussa 2015

Mikään ihonväri ei kestä väkivaltaa - kampanja lähisuhdeväkivaltaa vastaan

Helsingin kaupunki kampanjoi tänä syksynä yhdessä poliisin ja yhteistyöjärjestöjen kanssa kulttuuritaustaista lähisuhdeväkivaltaa vastaan.

Kampanjalla halutaan kiinnittää erityistä huomiota kansainvälistyvän Helsingin monikulttuuristen perheiden kokemaan, erityisesti naisiin kohdistuvaan, lähisuhdeväkivaltaan.

Perhe- ja lähisuhdeväkivalta liittyy ihmisten yksityisimpään elämänpiiriin. Tapaukset saattavat jäädä ilmoittamatta häpeän, syyllisyyden ja pelon tunteiden vuoksi. Ilmoittamista voivat vaikeuttaa myös kieleen, kulttuuriin ja uskonnolliseen taustaan liittyvät syyt.  

Lähisuhdeväkivalta on viranomaisen näkökulmasta haastava kokonaisuus toimivallan jakautuessa useille eri toimijoille. Avun ja tuen tarjoamisessa tärkeässä roolissa ovat järjestöt, mutta jokainen voi auttaa. Puheeksiotto kannattaa aina.

Lisätietoa: www.kotiväkivalta.fi

 

Henri Cartier-Bressonin valokuvanäyttely avautuu Ateneumissa

Ateneumin syksyä valaisee kirkas tähti Ranskasta. Valokuvajournalismin isäksikin luonnehdittu Henri Cartier-Bressonin (1908–2004) näyttely avataan perjantaina 23. lokakuuta. Hän oli viime vuosisadan merkittävimpiä valokuvaajia ja yksi kansainvälisen Magnum Photos -kuvatoimiston perustajista.

Retrospektiivinen näyttely sisältää lähes 300 valokuvaa taiteilijan pitkän uran ajalta. Mukana on myös arkistomateriaalia sekä elävää kuvaa, jotka täydentävät kansainvälisen valokuvataiteen klassikon tarinaa.

Lisää aiheesta: www.ateneum.fi/fi/henri-cartier-bresson

 

Kirjastoista löytyy yllättävän paljon taidetta

Taiteella on kirjastoissa vankka jalansija. Kirjastoista löytyy taidekirjojen sekä taiteilijakirjojen lisäksi näyttelyitä, taidetapahtumia sekä taidelainaamo, josta voi lainata taideteoksia.

Useissa kirjastoissa on maksuttomia ja avoimia taidenäyttelyille varattuja tiloja, joita asiakkaat ja yhteistyökumppanit saavat varata käyttöönsä.

Rikhardinkadun kirjaston yhteydessä toimivasta taidelainaamosta voi myös lainata taidetta omaan kotiinsa kuukausivuokralla. Jos taideteoksen haluaa ostaa, vuokra vähennetään myyntihinnasta. Taidelainaamo juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan.

Rikhardinkadun kirjastoon on kerätty vuodesta 2000 taiteilijakirjoja. Taiteilijakirja on itsenäinen taideteos, joka on usein kirjan muotoon tehty taideteos. Kysymyksessä ovat siis taiteilijoiden tuottamat kirjat, joiden tarkoituksena ei ole kuitenkaan noudattaa kirjan perinteistä konventiota.

Taiteilijakirjakokoelma löytyy myös verkkogalleriasta, www.rikart.fi.

 

Suoran lentoasemayhteyden arvioidaan avautuvan joulukuussa

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin ja juna-aseman välisen suoran yhteyden avaamisaikataulua on päivitetty: terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin arvioidaan avautuvan joulukuun loppupuolella. Siihen asti matkustajia palvelee asemalla Tietotien sisäänkäynti, josta on kävely-yhteys sekä bussikuljetus T1- ja T2-terminaaleihin. Lisäksi Helsingin seudun liikenne HSL parantaa alueen työmatkaliikennettä uudella bussilinjalla.

HSL parantaa Hämeentien ja Mäkelänkadun varresta lentokentälle tehtäviä työmatkoja perustamalla uuden työmatkalinjan 617. Hakaniemen ja lentoaseman välillä liikennöivä uusi yhteys tuo helpotusta niille, jotka joutuvat vaihtamaan lentoterminaalin sisäänkäynnin puuttumisen vuoksi sekä Kehäradan alku- että loppupäässä.

Linja 617 liikennöi ruuhka-aikoihin 30 minuutin vuorovälillä. Linjan reitti kulkee Tuusulanväylän ja Kehä III:n kautta, jolloin se palvelee myös Kehä III:n ja Lentoasemantien risteyksen tuntumassa olevia työpaikkoja. Uusi linja aloittaa 16.11. marraskuuta.

 

Asumisneuvontaa verkkopalveluna

Asumisneuvonnan sivustoon on koottu hyödyllistä tietoa, joilla helsinkiläiset voivat ratkaista asumisen ongelmia itsenäisesti tai ottamalla yhteyttä asumisneuvojaan suojattua turvapostia käyttäen. Sivustosta löytyy myös asumisneuvojien yhteystiedot, mikäli on tarve henkilökohtaiseen neuvontaan.

Verkkopalvelun tarkoituksena on parantaa ihmisen osallisuutta ja omatoimisten ratkaisujen mahdollisuuksia sekä tarjota asiakaslähtöistä monipuolista lähipalvelua oikea-aikaisesti aikaan tai paikkaan sitomatta.

Verkkopalvelusta toivotaan käyttäjiltä palautetta, joka huomioidaan sivuja kehitettäessä.

Lisätietoa: www.hel.fi/www/Helsinki/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/sosiaalinen-tuki-ja-toimeentulo/asumisneuvonta/

 

Mitä uutta Helsingissä? Ehdota vuoden kulttuuritekoa!

Mikä teko on tuonut jotain uutta ja erilaista Helsingin kulttuurivuoteen 2015? Lähetä ehdotuksesi osoitteessa www.hel.fi/kulttuuriteko

Helsingin kulttuuriteko -palkinto myönnetään vuosittain kaupunkilaisten ehdotusten pohjalta. Palkitsemisen kohteena voi olla suuri tai pieni teko, jonka vaikutus kohdistuu Helsinkiin tai helsinkiläisiin. Tärkeintä on, että teko osoittaa rohkeutta luoda jotain uutta ja erilaista. Kulttuuriteko on jotain, jonka vaikutus tuntuu juuri tänä vuonna. 

Palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa. Se voidaan myöntää yhteisölle tai yksittäiselle henkilölle.

Lähetä ehdotuksesi 13.11.2015 mennessä! Ehdotuksen lähettäneiden kesken arvotaan 100 euron arvoinen Lippupalvelun lahjakortti. Helsingin kulttuuriteko 2015 -palkinto jaetaan tammikuussa 2016. Palkinnon myöntää Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta.

 

Maahanmuuttajille tietoa Suomesta omalla kielellä

Monikielinen Infopankki.fi -sivusto on varsinainen tietopaketti Suomesta. Sivustolla kerrotaan muun muassa työnteosta Suomessa, suomen ja ruotsin kielen opiskelusta, asumisesta, opiskelusta ja koulutuksesta. Sivusto on tarkoitettu kaikille maahanmuuttajille, jotka eivät osaa suomea.

Infopankin sivut ovat 12 kielellä: suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, kiina, persia ja arabia. Sivuston avulla käyttäjä voi itsenäisesti tutustua suomalaiseen yhteiskuntaan omalla kielellään. Kieliversiot ovat identtisiä. 

Sivustoa julkaisee Helsingin kaupunki, ja sitä rahoittavat valtio ja kunnat. Tietoja päivitetään jatkuvasti yhteistyössä viranomaisten kanssa. Infopankki on perustettu vuonna 2001.

Lisää aiheesta: www.infopankki.fi .