Suoraan sisältöön
Katsottu: 220

Julkaisija: Keskushallinto

Ajankohtaista viittomakielellä syyskuussa 2016

Caisalle uusi johtaja

Kulttuurikeskus Caisaa johtaa elokuusta alkaen Cátia Suomalainen Pedrosa. Hän siirtyi Caisan johtajaksi Kulttuuriyhdistämö Interkult Kassandran toiminnanjohtajan tehtävästä. Koulutukseltaan Suomalainen Pedrosa on filosofian maisteri ja kulttuurituottaja (ylempi AMK).

− Haluan osaltani edistää sitä, että Suomessa eri kulttuurit hyväksyisivät luontevasti toisensa. Siihen kulttuuri ja taide ovat erinomaisia välineitä, toteaa Suomalainen Pedrosa.

Portugalista Suomeen muuttanut Suomalainen Pedrosa on toiminut myös kulttuurialan konsulttina, erityisesti musiikin alalla. Hän on vienyt Portugaliin useita yhtyeitä ja toiminut kiertueiden managerina. Lisäksi Suomalainen Pedrosalla on kokemusta portugalin kielen opettamisesta ja kääntämisestä.

Tänä syksynä 20 vuotta täyttävä Caisa on Helsingin kulttuurikeskuksen Kaisaniemessä sijaitseva toimipaikka, joka edistää ja tukee Helsingin kulttuurista monimuotoisuutta. Caisassa järjestetään läpi vuoden monenlaisia kulttuuritapahtumia. Parhaillaan Caisalle etsitään uusia toimitiloja.

 

Lapset protestoivat Itämeren puolesta

27. elokuuta järjestettiin Lasten Itämeriprotesti. Lapset ja nuoret saivat protestin kautta äänensä kuuluviin, jotta voivat esittää huolensa Itämeren tilasta.

Tapahtuma sai alkunsa, kun lapset Vera ja Isak Meriläinen kirjoittivat kesällä 2014 mielipidekirjoituksensa, jossa he ilmaisivat pettymyksensä sinilevistä uimarannoilla. He halusivat järjestää protestipäivän, jotta aikuiset ymmärtäisivät, että jotain on tehtävä.

Lasten Itämeriprotesti järjestettiin tänä vuonna toista kertaa Suomen luonnon päivänä.

 

Tarkastusmaksun peruminen muuttuu maksulliseksi 1.9. alkaen

Joukkoliikenteen tarkastusmaksun peruminen jälkikäteen voimassaolevaa kausilippua näyttämällä muuttuu maksulliseksi 1.9.2016 lähtien. Maksun perumisesta peritään 6 euron käsittelymaksu.

Tarkastusmaksun voi perua, jos esimerkiksi voimassa oleva kausilippu on unohtunut kotiin. Perumista varten voimassaolevaa lippua on näytettävä Helsingin seudun liikenteen tarkastusmaksutoimistossa.

 

Kierrätyskeskuksen keräysauton kiertue alkoi 29. elokuuta

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen maksuton keräysauto kiertää elokuun lopusta joulukuuhun Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kirkkonummen asuinalueilla.

Auto pysähtyy noin 300 eri paikassa. Autoon voi lahjoittaa ehjää ja hyväkuntoista pientavaraa, kuten astioita, helposti särkyvää tavaraa, kenkiä, kirjoja, mattoja, koristeita, harrastusvälineitä ja polkupyöriä.

Ensimmäinen kiertue toteutettiin vuosi sitten. Se sai paljon positiivista palautetta, joten sitä päätettiin jatkaa. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen talous- ja tuotantojohtaja Aatos Weckman kertoo, että asukkaat olivat tyytyväisiä, kun keräysauto tuli lähemmäs koteja ja arkea.

Keräysauto helpottaa eri alueiden asukkaiden kierrätystä ja samalla säästyy luonnonvaroja. Viime vuonna keräys tuotti 54 400 kiloa pääosin hyväkuntoista pientavaraa. Samaten viime vuonna Kierrätyskeskuksen toimipisteiden kautta kulki 3,4 miljoonaa tavaraa uudelleenkäyttöön. Yli miljoona tavaraa jaettiin ilmaiseksi uusille omistajille.

Tavaralahjoitukset mahdollistavat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen toiminnan, joihin kuuluvat ympäristötyö ja pitkäaikaistyöttömien työllistämisen.

Kaikki pysähtymispaikat ja -ajat löytyvät Kierrätyskeskuksen verkkosivuilta www.kierratyskeskus.fi/keraysauto.

 

Kaupunkipyörille Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto

Art Goes Kapakka -kaupunkifestivaali myönsi tämän vuoden Helsinki hauskemmaksi -palkinnon Helsingin kaupunkipyörille. Palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää.

Palkinnon vastaanotti muun muassa HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski. Hän kertoi, että kaupunkipyöräpalvelun tavoitteina ovat olleet kaupunkilaisten elämän helpottaminen, vaivaton liikkuminen ja kaupunkielämän vilkastuttaminen. Pyörillä on jo yli 12 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

Kaupunkipyörille myönnettyä palkintoa perusteltiin sillä, että pyöräily on yksi ratkaisu kehittyvän kaupungin liikkumisen haasteisiin. Pyöräilyn on todettu lisäävän hyvinvointia ja säästävän aikaa kaupungilla liikkuessa.

Kaupunkipyöräpalvelu avattiin toukokuussa 2016. Tänä vuonna käytössä on 500 pyörää ja 50 pyöräasemaa. Ensi vuonna palvelu kasvaa täyteen mittaansa, mikä tarkoittaa yhteensä 1500 pyörää ja 150 asemaa.

 

Tekstiviestilipun hinta nousi, HSL Mobiililipun hinta halpeni

Tekstiviestilipun hinta kallistui 15.8. alkaen. Samaan aikaan HSL Mobiililipun hinta halpeni. Hintamuutoksen jälkeen puhelimella tilattava Helsingin sisäinen lippu maksaa 2,90 euroa tekstiviestillä tai HSL Mobiililippu -sovelluksella ostettuna. Sovellus on maksuton.

Päivällä lipun saa halvemmalla kuin kuljettajalta tai konduktööriltä ostetun sisäisen lipun, jonka hintana on 3,20 euroa. Yöllä puhelimella tilattavat liput maksavat normaalin yökertalipun verran.

Mobiililippu on kertalippu, joka käy kaikissa liikennevälineissä. Sen voi hankkia kaikille HSL:n matkustusalueille. Hintamuutoksen jälkeen kuntien sisäiset mobiililiput maksavat 2,90 euroa ja seutulippu ja lähiseutu 2 -liput 5 euroa.