Suoraan sisältöön
Katsottu: 112

Julkaisija: Keskushallinto

Ajankohtaista viittomakielellä heinäkuussa 2017

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on vuoden helsinkiläisurheilija

Vuoden helsinkiläisurheilija on perinteinen Helsingin kaupungin vuodesta 1964 lähtien jakama tunnustuspalkinto, joka myönnetään ansioituneelle helsinkiläiselle urheilijalle vuosittain 12. kesäkuuta.

Vuoden 2017 helsinkiläisurheilija, Kristiina Mäkelä, palkittiin Töölön tapahtumapuistossa järjestetyssä Helsinki-päivän konsertissa. Tilaisuudessa palkittiin myös vuoden helsinkiläisseura, helsinkiläisvalmentaja sekä nuori helsinkiläisurheilija. Palkintojen saajat valitsee vuosittain Helsingin kaupunginhallituksen asettama urheilupalkintotoimikunta. Palkinnot jakoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on naisten kolmiloikan sisäratojen Suomen ennätyksen haltija ja moninkertainen arvokisakävijä. Kolmiloikassa Mäkelän ennätys ulkoradoilla on Rio de Janeiron kesäolympialaisissa 13. elokuuta 2016 hypätty 14,24 m. Mäkelä on 40 vuoteen ensimmäinen suomalainen kolmiloikkaaja, joka on olympialaisissa edennyt finaaliin asti.

Helsinki marssi ja liputti Pridessa

Helsinki Pride -viikkoa vietettiin jälleen 26.6.–2.7. Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala osallistui Helsinki Pride -kulkueeseen ensimmäistä kertaa yhteisellä rekalla. Näin se halusi osoittaa olevansa mukana luomassa yhdenvertaisempaa Helsinkiä. Tapahtuman suojelijana toimi kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar.

Myös Töölön kisahalli, Uimastadion ja Oodin työmaa liputtivat Priden kunniaksi.
 
Helsinki Pride on Suomen suurin sateenkaareva kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää ja nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Tänä vuonna Pride-viikon teemana oli vapaus ja vastuu. Teema tuki myös Helsingin kulttuuri- ja vapaa-ajan toiminnan tavoitteita: tarkoitus on tuottaa sellaisia palveluita, joita kaikilla kaupunkilaisilla on turvallinen ja yhdenvertainen mahdollisuus käyttää.  

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluihin kuuluvat yleiset kulttuuripalvelut, taidemuseo HAM, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri, kaupunginkirjasto sekä nuoriso- ja liikuntapalvelut.

Helsinki Pride juhlisti ja alleviivasi, että hyvä kaupunki on sellainen, jossa meistä jokainen uskaltaa elää ilman pelkoa ja syrjintää. Myös Helsingissä on vielä matkaa siihen, että kaikilla kaupungissa olisi turvallista rakastaa, pitää kädestä tai perustaa perhe.

Helsingin kaupunki etsii aktiivisesti keinoja edistääkseen myös henkilöstönsä yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista monimuotoisuutta. Yhtenä keinona on kokeiltu nimetöntä työnhakua, jonka toivotaan kannustavan ihmisiä hakemaan kaupungille töihin äidinkieleen, kansalaisuuteen, ikään, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.  

Uusi My Helsinki-palvelu kokoaa elämyksellisen ja elinkeinopuolesta kertovan sisällön

MyHelsinki.fi kokoaa yhteen osoitteeseen sekä kaupungin elämyksellisestä että elinkeinopuolesta kertovan sisällön. Palvelussa voi myös kätevästi koota omat vinkkinsä pääkaupunkiseudun kaupunkilomailuun.

Uudistetusta My Helsinki-sivustosta kaupunkilaisten ja matkailijoiden on helpompi löytää Helsingin ajankohtaiset ilmiöt, tapahtumat, ravintolat ja paikallisten asukkaiden vinkit.

Uudistus on osa Helsingin kaupunkimarkkinoinnin muutosta. Sen tavoitteena on vahvistaa Helsingin kansainvälistä tunnettuutta sekä parantaa Helsingin palvelu- ja elämystarjonnan löydettävyyttä.

Sivusto on vielä kehitysvaiheessa. Palvelun sisältöjä ja toimintoja, kuten tapahtumakalenteria, parannetaan kesän mittaan.

Kaikki sivuston sisällöt ovat kaupunkilaisten kokoamia. Lisäksi My Helsinki -palvelussa on toiminto, jonka avulla kaupunkilaiset voivat tehdä uudessa palvelussa olevista sisällöistä suosikkilistoja ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse.

Pyörää saa 19. kesäkuuta alkaen kuljettaa lähijunassa aina, kun tilaa on

Juhannusviikolla alkoi vuoden mittainen kokeilu, jonka aikana pyörää saa kuljettaa maksutta lähijunissa myös ruuhka-aikoina. Kokeilusta vastaavat Helsingin seudun liikenne HSL ja VR.
Pyörän saa ottaa mukaan lähijunaan aina, jos kyytiin mahtuu - myös aamu- ja iltaruuhkissa. Myös metrossa pyörää saa kuljettaa edelleen maksutta kaikkina aikoina.

HSL:n lähijunaliikenteessä kaikki junat ovat 19. kesäkuuta mennessä uusia Flirt-junia, joissa on pyörien, pyörätuolien ja lastenvaunujen kuljetukseen tarkoitettu monitoimitilavaunu. Vaunujen ovet merkitään isolla pisteviivapyörällä kuten metroissa, jotta oikealle ovelle on helpompi löytää.

Vaikka pyörille on yleensä tilaa, ruuhka-aikoina jotkut vuorot ovat todella täysiä. Tällöin HSL toivoo, että pyöräilijät olisivat huomaavaisia ja noudattaisivat ”jos tilaa on” -ohjeistusta sekä lähijunissa että metrossa. Jos kokeilu onnistuu, pyörien kuljetusta voidaan jatkaa vapaasti vuoden kokeilun jälkeen.

Kaartinkaupunki kallein postinumeroalue Helsingissä, Jakomäki edullisin

Vuonna 2016 vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen postinumeroalueittaiset keskineliöhinnat vaihtelivat Helsingissä Jakomäen postinumeroalueen 2 108 eurosta Kaartinkaupungin postinumeroalueen 7 521 euroon. Jakomäestä 50 neliön asunnon olisi saanut keskimäärin 105 400 eurolla, kun taas Kaartinkaupungissa saman kokoinen asunto maksoi 376 000 euroa eli 3,6-kertaisen summan.

Kaartinkaupungin lisäksi Kaivopuistossa asuntojen keskineliöhinta ylitti 7 000 euroa. Yli 6 500 euron keskineliöhinta oli Eirassa, Punavuoressa ja Kruununhaassa. Edullisimpia alueita Jakomäen lisäksi olivat puolestaan Kontula, Mellunkylä, Siltamäki ja Pihlajamäki.

Kymmenvuotisen tarkastelujakson aikana asuntojen keskineliöhinnat ovat nousseet prosentuaalisesti eniten Sörnäisissä. Siellä asunnot maksoivat vuonna 2016 keskimäärin 1,6 kertaa sen mitä vuonna 2007.