Suoraan sisältöön
Katsottu: 176

Julkaisija: Kaupunginorkesteri

ENNO POPPE Altbau

Saksalainen säveltäjä ja kapellimestari Enno Poppe (s. 1969) opiskeli ensin Berliinin taideyliopistossa ja myöhemmin mm. Karlsruhen taide-ja mediateknologian keskuksessa. Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Friedrich Goldmann, Gösta Neuwirth ja Heinrich Taube. Vuodesta 1998 Poppe on johtanut uuden musiikin yhtyettä ensemble mosaik. Hän työskentelee kapellimestarina myös mm. Klangforum Wienin ja Ensemble Resonanzin kanssa. Poppe on opettanut Hanns Eisler-korkeakoulussa Berliinissä sekä Darmstadtin kesäkursseilla. Hänelle on myönnetty mm. Berliinin senaatin sävellyspalkinto, Berliinin taideakatemian palkinto ja Ernst von Siemens-säveltäjäpalkinto.

Poppe on säveltänyt etenkin orkesteri- ja yhtyemusiikkia. Yhteistyössä kirjailija Marcel Beyerin kanssa hän on tehnyt kolme näyttämöteosta: Interzone (2003-04), Arbeit Nahrung Wohnung (2006-07) ja IQ (2011-12). Tilausteoksia on syntynyt mm. Salzburgin festivaalille, Berliinin juhlaviikoille, Ensemble Intercontemporainille ja Ensemble Modernille.

Orkesteriteos Altbau on sävelletty 2006-2008 Symphonieorchester des Südwestrundfunksin tilauksesta. Teos sai kantaesityksensä Donaueschingenin musiikkipäivillä 17.10.2008 Pierre Boulezin johdolla.

SUSANNA MÄLKKI
kapellimestari