Suoraan sisältöön
Visad: 133

Utgivare: Keskushallinto

Ajankohtaista viittomakielellä lokakuussa 2017

Kulttuurikeskus Caisa muuttaa ensi keväänä Kallioon 

Kulttuurikeskus Caisa muuttaa Kaisaniemestä Elannon korttelin sisäpihalle Leipätehtaan tiloihin alkuvuodesta 2018. Ovet suljetaan nykyisissä tiloissa marraskuun lopussa. Caisa avataan yleisölle Kallion Kaikukatu 4:ssä.

Uudet tilat vastaavat Caisan toiminnan tarpeita paremmin kuin vanhat tilat, joka sijaitsevat hankalasti keskellä Fennia-talon liikekorttelia.

Caisan johtaja Cátia Suomalainen-Pedrosa kertoo, että he jatkavat edelleen Helsingin monimuotoisuuden esiin tuomista taiteen ja kulttuurin kautta. Caisan tiloja vuokrataan myös jatkossa erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Uusiin tiloihin kaavaillaan auditoriota, 160-paikkaista esityssalia, galleriatiloja sekä kokoontumis- ja työpajatiloja.

 

Kaivopuistoon istutettiin itsenäisyyden juhlakuusi

Itsenäisyyssenaatin sukujen edustajat istuttivat yhdessä Helsingin kaupungin kanssa itsenäisyyden muistokuusen Kaivopuistoon 18. syyskuuta.

Istutuspaikka on ravintola Kaivohuoneen pohjoispuolella. Kuusen viereen asennetaan punagraniittinen paasi, jossa on suomen- ja ruotsinkielisin tekstein varustettu muistolaatta. Muistokuusi on kasvatettu Huutokosken taimistolla Saarijärveltä kerätystä siemenmateriaalista.

Itsenäisyyssenaatiksi kutsutaan P. E. Svinhufvudin ensimmäistä hallitusta, joka aloitti työnsä 27.11.1917. Itsenäisyyssenaatin sukujen edustajat ovat muodostaneet itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi ryhmän, joka juhlistaa kuusen istutuksella satavuotiasta Suomea.

 

Maalit ja öljyt voi viedä vaarallisen jätteen keräykseen maksutta 

Remontoidessa ja autotallissa puuhaillessa käytetään erilaisia öljyjä, maaleja ja pesuaineita, jotka helposti jäävät lojumaan autotalleihin tai kellareihin. Niiden oikea paikka on vaarallisen jätteen keräyspiste.

Vaaralliset jätteet eivät kuulu viemäriin, roskikseen tai luontoon. Ne sisältävät aineita, jotka jo pieninä määrinä voivat olla haitallisia ihmiselle ja ympäristölle. Tavallisimpia kodin vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi maalit, akut, öljyt, liimat, lakat, lääkkeet sekä paristot ja energiansäästölamput.

Lähes kaikki kodin vaaralliset jätteet voi viedä maksutta HSY:n Sortti-asemille ja vaarallisen jätteen keräyspisteisiin. Vastaanottopaikkoja on pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella yhteensä 50. Lähimmän keräyspaikan voi katsoa www.kierratys.info -karttapalvelusta. 

 

Joukkoliikenteen vuorokausiliput voi nyt tilata mobiiliin

HSL Mobiililippu -sovelluksella voi nyt kertalippujen lisäksi tilata 1-7 vuorokauden lippuja, jolla voi matkustaa rajattomasti valitsemallaan matkustusalueella. Myös lasten kertalippu on tulossa syksyn aikana mobiiliin.

Lipun voi myös tilata halutessaan etukäteen, jolloin lippu tulee voimaan asiakkaan valitsemana aikana 1–24 tunnin päästä tilauksesta.

HSL:n mobiililipun voi maksaa pankki- tai luottokortilla tai mobiilimaksulla, jolloin se veloitetaan puhelinlaskulla.

Mobiililippusovellus uudistuu tänä syksynä vielä toisenkin kerran. Syksyn aikana lippuihin on tulossa offline-toiminto eli lippu toimii, vaikka matkailijalla ei olisi oston jälkeen nettiyhteyttä puhelimessaan.

HSL kehittää myös mobiilikausilippua. Sen on määrä olla asiakkaiden käytössä ensi vuonna.

 

Helsingin hiihtokausi alkaa heti lokakuussa

Kivikon hiihtohalli avasi ovensa hiihtäjille jo 2. lokakuuta.

Hiihtoladun peruskierros on noin 850 metriä, lisälenkki 200 metriä, ja latujen leveys on 6-8 metriä. Sisäänpääsymaksuun sisältyy aina saunominen sivakoinnin jälkeen.

Kivikossa hiihdetään tällä kaudella mainioissa olosuhteissa, sillä viime talven pakkasten aikana ehdittiin tykittää lunta riittävästi hallin tämän kauden tarpeisiin. Tykkilumen lisäksi Kivikon hiihto-olosuhteita parannetaan lumentekokoneella, joka mahdollistaa latujen kunnostamisen myös kesken hiihtokauden.

Kivikon hallissa on mahdollisuus myös suksien säilytykseen. Lisäksi hiihtohallin aukioloaikoina tarjolla on myös muun muassa suksivuokrausta ja suksien huoltopalvelua.

Sisäänpääsyajat ovat joka päivä kello 8-21. Halli suljetaan kello 22.