Suoraan sisältöön
Visad: 176

Utgivare: Keskushallinto

Ajankohtaista viittomakielellä elokuussa 2018

Muovipakkaukset kannattaa lajitella ja kierrättää

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kerää pääkaupunkiseudulla muovipakkauksia jo lähes 5000 kiinteistöltä. HSY vastaa muovipakkausten keräyksestä toiminta-alueensa asuinkiinteistöissä ja kuljettaa muovijätteen muovinjalostamolle Riihimäelle.

Muovinjalostuslaitos vastaanottaa muovijätteen, lajittelee sen ja valmistaa siitä uusiomuovirakeita eri käyttötarkoituksiin. Uusiokäyttöön kelpaamaton jäte hyödynnetään energiana.

Monocle: Helsinki on maailman kymmenenneksi paras paikka asua

Brittiläinen lifestyle-lehti Monocle on jälleen laittanut maailman kaupungit järjestykseen elämänlaatua mittaavassa vertailussa. Tänä vuonna Helsinki oli maailman kaupunkien joukossa sijalla kymmenen, ja Euroopan kaupungeista sijalla kahdeksan. Tänä vuonna kaupunkivertailun kärkeen sijoittuivat koko maailman osalta München, Tokio ja Wien.

Monocle kuvaili Helsinkiä tyypilliseksi pohjoismaiseksi pääkaupungiksi, jossa kulkuyhteydet toimivat ja luonto on aina lähellä. Samalla Helsinki on lehden mukaan myös eläväinen ja hauska. Lisäksi nuoret helsinkiläissuunnittelijat, vilkas startup-kenttä sekä suositut festivaalit kuten Flow ja Sideways saivat Monoclelta kehuja.

Parantamisen varaa Monocle sen sijaan näki Töölönlahdessa, jota lehti kehotti siistimään houkuttelevammaksi uimareille.

Helsingin kaikkien aikojen paras sijoitus Monoclen vertailussa oli kärkisija vuonna 2011.

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit tapasivat Helsingissä maanantaina 16.7.

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin tapasivat Helsingissä maanantaina 16.7.

Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren mukaan Helsinki on maailmassa yksi niistä paikoista, mihin voi luottaa. Jo kahdessa viikossa pystytään järjestämään puitteet näin mittavalle kokoukselle. Kokousjärjestelyistä vastasivat ulkoministeriö ja tasavallan presidentin kanslia.

Presidenttien mukana Helsinkiin tulivat suuret delegaatiot. Tapaamiseen ilmoittautui yli 1 400 toimittajaa ympäri maailman.

Sinilevien määrä kääntynyt laskuun kautta Helsingin, uimavesi jopa 28 asteista

Viime viikolla otettiin vesinäytteitä eri uimarannoilta. Näytteenoton yhteydessä sinileviä havaittiin ainoastaan Kivinokan ja Marjaniemen uimarannoilta. Sinilevien määrä ja esiintyvyys voi kuitenkin vaihdella suuresti riippuen vallitsevista tuulista ja lämpötilasta sekä rannan suojaisuudesta.

Uimaveden lämpötila on noussut viime viikolla 24 - 28 asteeseen.

Ajantasaiset tiedot uimarannoilta löytyvät www.ulkoliikunta.fi sivulta, jonne uimavalvojat päivittävät tiedot sinilevätilanteesta sekä uimarantojen lämpötiloista.

Sinilevien myrkyllisyys riippuu levälajista ja olosuhteista. Samassakin leväesiintymässä osa levämassasta voi olla myrkyllistä ja osa ei, joten sinileväiseen veteen tulee aina suhtautua kuin se olisi myrkyllistä.

Vähäinen sinilevämäärä, joka ei ole silmin havaittavissa, ei estä uimista. Jos vedessä näkyy runsaasti sinilevää, on suositeltavaa välttää uimista tai käydä suihkussa heti uimisen jälkeen. Sinileväpitoista vettä ei tule niellä, käyttää talous-, kastelu- eikä löylyvetenä. Lisäksi on hyvä varmistaa, etteivät lemmikkieläimet pääse juomaan sinileväpitoista vettä.

HSL:n liikenne siirtyy talviaikatauluihin 13. elokuuta

Helsingin seudun joukkoliikenteessä tapahtuu merkittäviä muutoksia 13. elokuuta, kun HSL:n liikenne siirtyy talviaikatauluihin.

Linjastossa on muutoksia erityisesti Pasilan tason poikittaisyhteyksissä sekä Herttoniemen suunnalla. Muutoksia tapahtuu myös muualla HSL-alueella.

Koululaislinjat ja U-linjat siirtyvät syysaikatauluihin jo 8.8. alkaen.

Tarkempia lisätietoa muutoksista HSL:n sivuilta.