Dela videon
Stoa Goes Weird: The Mystic Revelation of Teppo Repo & sirkustaiteilijat Sini Saari ja Nella Niva
48 min
|
Kan ses tills: 28.06.2021
|
Publiserat
14.06.2021
Kategorier

Stoassa on kylvetty kulttuurikurpitsojen siemeniä, jotka saavat kasvuvoimaa paitsi valosta, mullasta ja vedestä, myös taiteesta. Erilaisten kurpitsalajikkeiden taimet ravitaan musiikilla Helsinki-päivän elämyksellisessä konsertissa, jossa esiintyy suomalaisen etnofuturismin tiennäyttäjä The Mystic Revelations of Teppo Repo sekä ilma-akrobaatit Sini Saari ja Nella Niva. Konsertin jälkeen klo 17–18 taidekasvitetut taimet jaetaan Stoan aukiolla hyviin koteihin hoito-ohjeiden kera.

The Mystic Revelation Of Teppo Repo -yhtyeen musiikista välittyy Suomen metsien henki paimenmusiikin sekoittuessa hypnoottiseen spiritual jazziin ja primaalisiin nyabinghi -rytmeihin. Konsertissa kuullaan ”Oi te kamuiset” -albumin materiaalia, joka koostuu yhtyeen omista sävellyksistä sekä vanhoista paimensävelmistä. Soittimina ovat erilaiset itse rakennetut ja erikoiset instrumentit, kuten diatoniset puuhuilut, Teodor "Teppo" Revon rakentama paimensoittu, nahkakalvoiset rummut, erilaiset puukalikat ja hirsisoitin. TMROTR on työskennellyt useita vuosia myös Joose Keskitalon taustayhtyeenä.

Sini Saari ja Nella Niva ovat kansainvälisen tason ilma-akrobaatteja, jotka kieppuvat yhdessä trapetsilla kahden kehon tuomia mahdollisuuksia tutkiskellen. Liikkeen inspiraationa toimii musiikki ja sen eri kerrokset.

Otto Eskelinen: huilut
Tapani Varis: kontrabasso, puupuhaltimet
Arwi Lind: lyömäsoittimet
Sini Saari, ilma-akrobaatti
Nella Niva, ilma-akrobaatti

Kesto: n. 1 tunti

Lähetyksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan julkaisusta.