spinner
Share video
Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunti 7.9.2022 tulkataan viittomakielelle
3 min
|
Available Unlimited
|
Published
22.08.2022

Kyselytunti järjestetään kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä keskiviikkona 7.9. Kokous alkaa klo 18.00.

Perinteisesti valtuuston kokoukset käydään virallisilla kielillä suomeksi ja ruotsiksi. Valtuutettujen aloitteesta on päätetty järjestää kokeilu kyselytuntien viittomakielisestä tulkkauksesta.

Kyselytunteja järjestetään valtuuston kokousten yhteydessä säännöllisesti. Niiden aikana käsitellään valtuutettujen esittämiä kysymyksiä pormestarille ja apulaispormestareille. Pormestari tai apulaispormestarit esittävät vastauksen suullisesti ja valtuusto voi keskustella aiheesta. Kyselytunnin aikana käsitellään kahdesta kolmeen kysymystä, joiden aiheet ovat ajankohtaisia helsinkiläisiä kiinnostavia aiheita pormestarikunnan toimialoihin liittyvissä asioissa.

Valtuutettu Said Ahmed Suldaanin (vas) ja 28 muun kaupunginvaltuutetun allekirjoittama aloite valtuuston kokousten viittomakielisestä tulkkauksesta käsiteltiin valtuustossa syksyllä 2019. Nyt järjestettävä viittomakielelle tulkattu kyselytunti on toinen kokeilu. Ensimmäisen kerran viittomakielistä tulkkausta kokeiltiin helmikuussa 2020 kyselytunnin yhteydessä.

 

Helsinkikanavalla suora lähetys, yleisölehteri avoinna kaupunkilaisille

Viittomakielelle tulkattu kyselytuntia voi seurata Helsinki-kanavalla suorana lähetyksenä tai tallenteena. Valtuuston kokouksia voi seurata myös paikan päällä yleisölehteriltä, jonne on esteetön sisäänkäynti osoitteesta Sofiankatu 3 (kartalla), sisäpihan kautta. Yleisölehterille pääsee noin 30 minuuttia ennen kokouksen alkua ja sieltä voi poistua ja sinne voi saapua vapaasti kokouksen aikana. 

Kaupunginvaltuuston kokous 7.9.2022 alkaa klo 18. Kyselytunti järjestetään heti kokouksen alussa. Kokouksen esityslista julkaistaan torstaina 1.9. kaupunginvaltuuston sivustolla kohdassa Uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat. Kyselytunnin kysymykset julkaistaan viimeistään kokouspäivän aamuna.

 

Viittomakielellä myös kaupungin ajankohtaiskooste

Viittomakielisillä on mahdollista saada tietoa helsinkiläisten palveluista kaupungin viittomasivustolla.  Viittomakielinen ajankohtaiskooste ilmestyy kerran kuukaudessa. Koosteen aiheet valitsee kuurojen yhteisöön kuuluva henkilö. Ajankohtaiskooste jaetaan Helsinki-kanavan ja viittomasivuston kautta ja siitä uutisoidaan myös kaupungin verkkosivuilla Hel.fi:ssä.