Jira- ja Confluence-ohjeet

Confluencen käyttö lyhyesti: Siinä, missä Jira on tehtävänhallinnan työkalu, Confluencea käytetään projektin tärkeimpien asioiden yhteiseen dokumentointiin tiimissä. Projektin Confluence-tilan luomista pyydetään Jira-projektin luomisen yhteydessä kehittämisen tuen työkalutilauslomakkeella. Jiran käyttö lyhyesti: Kun aloitat palvelun kehittämisen ja tarvitset palvelulle uuden Jira-projektin, tilaa se kehittämisen tuen työkalutilauslomakkeella. Seuraavissa ohjeissa oletetaan, että sinulla on olemassa Jira-projekti ja sillä sprinttitaulu. Videoissa on suomenkielinen tekstitys.
Confluence-tilan etusivu
3 min

Tullessasi projektisi Confluence-tilaan olet ensin ohjesivulla, jossa on Confluencen yleisiä ohjeita. Valitse sivun vasemman laidan valikosta alhaalta kohta "pääsivu", jotta pääset tilan varsinaiselle sisältöetusivulle. Tässä pääsivun elementit ja niiden tarkoitukset.

- Lyhyt kuvaus projektin tavoitteesta.
- Automaattiset pikalinkit alasivuille sekä viimeksi päivitetyille sivuille.
- Sivun ylläpitäjät, jotta kaikki tietävät, kenen vastuulla on huolehtia sivuston ajantasaisuudesta.
- Taulukkomuotoinen visiolakana, johon summataan yhdessä kehittäjien ja projektin ohjaajien kanssa palvelun tärkein käyttäjä ja tämän ongelma, ratkaisu käyttäjän ongelmaan, ratkaisun ainutlaatuinen arvo ja miten ratkaisu onnistuessaan näkyy liiketoiminnassa sekä ratkaisun toteutukseen vaikuttavat tekijät.
- Projektin tärkeimmät yhteyshenkilöt ja linkit viestintäkanaviin sekä kuvaukset tai linkit projektin tärkeimpiin vaatimuksiin ja riippuvuuksiin.
- Linkit projektin mahdolliseen prototyyppiin tai -tyyppeihin sekä projektin Jiraan.
- Upotus projektin roadmapistä (Jirasta).
- Lokikirja (tärkeimpiä tapahtumia ja määräpäiviä).