spinner
Share video
SOVITTELIJAPÄIVÄT 21.4.2023
|
Available Neomezený
|
Published
25.04.2023

Miltä sovittelun tulevaisuus näyttää? Miten vastaamme Suomessa ja ulkomailla väkivaltaan ja lisääntyneeseen levottomuuteen ja toivottomuuteen?

Kuinka sovittelu voi ennaltaehkäistä turvattomuuden lisääntymistä työpaikoilla, oppilaitoksissa, päiväkodeissa ja kaduilla? Miten yhteisymmärrys voi lisääntyä eri yhteisöissä, eri väestöryhmien välillä ja tuomioistuinten riita-asioissa.

Tapahtuman ohjelma:

9.00-9.15 Päivän avaus ja "Sovitaan pois" -biisin ja musavideon ensiesitys livenä ja videolla. Videon toteuttajina lahtelaiset sovittelijaoppilaat yhdessä sovittelevan musiikinopettajansa kanssa. Juontaa Maija Gellin.

9.15-9.50 Suomalainen sovittelu ja tulevaisuuden mahdollisuudet 
Suomen ja sovittelukentän tulevaisuuden kehitysnäkymät ja mahdollisuudet - professori Lasse Peltonen Itä-Suomen yliopisto.

9.50-10.00 Lähisuhdeväkivallan sovittelun tutkimustulokset

Työpajatyöskentelyä (tauko lähetyksessä)

12.45-13.15 Työpajojen yhteenveto

13.15-14.15 Mitä onnistuminen tarkoittaa erilaisissa sovitteluissa? Onnistumisten elementtejä lyhyiden sovittelutarinoiden kautta. Sovittelija Jens Gellin.

14.15-14.30 Seminaarin yhteenveto ja Tulevaisuuden tarkastelu – Kehittämisneuvos Aarne Kinnunen, oikeusministeriö

Päivän juontajana Jessica Hakala.

Sovittelijapäivien järjestäjätahoina toimivat Helsingin kaupunki, oikeusministeriö sekä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos yhteistyössä Akordi Oy:n, Aseman lapset ry:n, Suomen Sovittelufoorumi ry:n, Community mediation / Depolarize -hankkeen ja Diakonissalaitoksen #sovinto-ohjelman kanssa.