spinner
Share video
Afrosuomalaisuutta tallentamassa
4 min
|
Available Unlimited
|
Published
21.06.2021
Categories

Helsingin kaupunginmuseo ja Kulttuurikeskus Caisa järjestivät hiihtolomaviikolla työpajan, jonka osanottajat olivat afrosuomalaistaustaisia helsinkiläislapsia. Hiihtolomaa vietettiin vuonna 2021 koronan varjossa ja oli hienoa kokea, miten museon työpajatila täyttyi äänestä ja naurusta.

Työpajassa haluttiin antaa joukolle helsinkiläisiä lapsia mahdollisuus pohtia juuriaan ja helsinkiläisyyttään. Helsinkiläiset ovat monenlaisia, mutta on lapsia, jotka toisinaan nähdään “vain” ruskeina lapsina, joiden muut ominaisuudet kätkeytyvät ihonvärin alle. Monille työpajalaisille tämä oli ensimmäinen kerta ryhmässä, jossa he eivät olleet ainoita erilaisia vaan kaikki olivat afrosuomalaisia.

Työpajaviikko oli osa Afrosuomalaiset Helsingissä -kokonaisuutta, jossa kaupunginmuseo tallentaa ja tarkastelee moni-identiteettisiä kokemuksia Helsingistä. Identiteettiä ja omaa tarinaa työstettiin taiteen keinoin piirtämällä ja tekemällä teatteria. Jokainen lapsi toimitti yhden numeron Afrosanomat-lehteä, jossa käsiteltiin kauneusihanteita, inspiraatiota, tiedettä ja avaruutta.

Museon valokuvaaja Yehia Eweis haastatteli lapsia videolle, jossa he kertovat harrastuksistaan ja käsityksestään perheestä.

Lue lisää aiheesta Afrosuomalaisuutta tallentamassa -blogikirjoituksesta Helsingin kaupunginmuseon Työn alla -blogista. Linkki blogikirjoituksiin: https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/kategoria/uutiset/blogi/

Kuvassa: Misia, Edoza, Kwezi ja Kailie Afrosuomalaiset Helsingissä -työpajan tauolla. Kuva: Yehia Eweis / Helsingin kaupunginmuseo