spinner
Share video
Ajankohtaista viittomakielellä elokuussa 2023
9 min
|
Available Unlimited
|
Published
31.07.2023

Helsingissä kartoitetaan pyöräteiden kuntoa mobiilipelillä

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 5.8. kello 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua lataamalla ilmaisen Crowdsorsa-sovelluksen ja seuraamalla sen ohjeita.

Crowdsorsa-sovelluksessa Helsingin pyörätiet on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla videota pyöräillessään. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden.

Peli päättyy, kun Helsingin koko 500 kilometrin pyöräilyn pääreittiverkosto on kartoitettu. Tempaus tarjoaa helsinkiläisille hyvän tilaisuuden lähteä ulos liikkumaan sekä tienaamaan siinä sivussa jopa parikymmentä euroa tunnissa. Osallistujat saavat palkkion pankkitililleen.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen konenäkömalli analysoi niistä pyöräteiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa tietoa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin budjetti tulisi kohdistaa.

 

Katunäkymäkuvauksia suoritetaan koko Helsingin alueella kesällä

Helsingin kaupunki toteuttaa Cyclomedia Technologies BV:n kanssa 360-katunäkymäkuvauksia koko Helsingin alueella elo-syyskuun aikana.

Helsingin kaupunki on tilannut katunäkymäkuvaukset muun muassa liikennemerkkitiedon keräämiseksi sekä liikennejärjestelmän ja katurakenteiden suunnittelua ja kunnossapitoa varten. Kuva-aineiston tuottaminen on myös resurssiviisasta ja ilmastoystävällistä, sillä aineiston tutkimisella voidaan korvata ylimääräisiä maastokäyntejä kaupungin erilaisissa tehtävissä.

Katukuvauksella saadut aineistot eivät ole julkisia, vaan niitä käsitellään ja säilötään luottamuksellisesti ja tietoturvavaatimusten mukaisesti. Kuvamateriaaliin mahdollisesti tallentuvat ihmisten kasvot ja ajoneuvojen rekisterikilvet sumennetaan automaattisesti. Kuvausaineistosta tallennetaan teknistä tietoa ainoastaan viranomaiskäyttöön eli kaupungin omiin järjestelmiin sekä liikennemerkkitietoa kansalliseen katu- ja tieverkkotietokantaan, Väyläviraston Digiroadiin.

 

Hekan uusia ja peruskorjattuja vuokra-asuntoja haettavana

Kalasatamaan ja Koskelaan valmistuu uusia Hekan asuntoja loka- ja marraskuun aikana. Jakomäessä valmistuu peruskorjattuja asuntoja lokakuussa.

Kalasatamassa Kaljaasi Fortunan katu 6:een tulee haettavaksi 71 kpl asuntoja ja Koskelassa Koskelantie 66:een 121 kpl asuntoja. Hakuaika molempiin kohteisiin on jo alkanut. Näissä kohteissa asukasvalinnat eivät perustu jonotukseen.

Jakomäentie 10 B:n talosta vapautuu peruskorjauksen jälkeen 49 kpl Hekan vuokra-asuntoa haettavaksi. Talo on viisikerroksinen, ja kaikkiin asuntoihin pääsee hissillä. Haettavana on sekä yksiöitä, kaksioita että kolmioita.

Kaikkien asuntojen pohjakuvat löytyvät Hekan kohdesivuilta.

 

Huvilanranta avautui – tarjolla viisi viikkoa herkuttelua ja maksutonta ohjelmaa

Huvilanrannan ruoka- ja juomatarjonnasta vastaa useamman ravintolan valikoima räätälöidyin ruokalistoin. Huvilanrannan kävijöitä palvelevat Helsingin parhaaksi lounaspaikaksi valittu Satama Bar & Bistro, ruokaisissa vegaanisissa annoksissa kunnostautunut Just Vege ja korealaisen katukeittiön vahvistus POCHA!.

Juhlaviikkojen aikana 17.8.–3.9. Huvilanrannan kävijöille makuelämyksiä tarjoilevat marokkolainen Casa Moro, villiruokaan erikoistunut Skutta sekä kaupungin parhaat tacot tarjoileva Lopez y Lopez. Bar Pommes Frites Powered by Mummon tarjoaa lisäksi yllätyksellisiä loaded fries -annoksia koko terassin aukiolon ajan. Huvilarannan juomatarjonnasta vastaa Helsinki Bryggeri.

Tarjolla on myös runsaasti maksutonta ohjelmaa kuten teemoitettuja klubi-iltoja, akustisia dj- ja bändikeikkoja ja lasten diskoja.

Huvilanranta on auki 28.7.–16.8. arkisin kello 15–23 ja viikonloppuisin kello 13–23 sekä 17.8.–3.9. päivittäin kello 13–23. Ravintolatarjonta ja täydentyvä ohjelma on esillä kokonaisuudessaan helsinkifestival.fi/huvila -sivulla.

 

Pikkuparlamentin puistossa pieniä muutostöitä presidentti Koiviston muistomerkkiä varten

Helsingin kaupunki tekee perustus-, valaistus- ja puistomuutostöitä Pikkuparlamentin puistossa, joka sijaitsee Helsingin keskustassa Eduskuntatalon eteläpuolella Pikkuparlamentti-rakennuksen itäpuolella. Työt alkavat heinäkuussa ja valmistuvat marraskuussa.

Presidentti Koiviston muistomerkki sijoitetaan puiston keskikäytävälle pyöreälle, kivetylle aukiolle. Muistomerkin läheisyydessä sijaitseva Menneet ritarit -teos asennetaan puiston koilliskulmaan lähemmäksi Eduskuntataloa. Mauno Koiviston muistomerkki valaistaan neljän pylvään ja neljäntoista kivetylle aukiolle upotettavan maavalaisimen avulla. Nykyisiin puistovalaisimiin vaihdetaan led-valaisimet.

Kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen teos ”Välittäjä” voitti vuonna 2021 valtioneuvoston kanslian järjestämän avoimen muistomerkkikilpailun. Kuuden metrin korkuisen ja viidentoista metrin pitkn ruostumattomasta teräksestä valmistetun kaksiosaisen teoksen läpi on mahdollista kulkea.

Muistomerkki on tarkoitus paljastaa 25.11.2023, kun presidentti Koiviston syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta.