Musiikkia kaikille – Kolme orkesteria jälleen yhdessä

The event has ended.
Calendar
Clock

Kamariorkesteri Avanti!
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Suomalainen barokkiorkesteri
Taavi Oramo, kapellimestari

Pärt–Torke–Purcell–Reicher–Winkelman–Kasurinen

Pääkaupungin itsenäiset orkesterit Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja FiBO kokoavat voimansa rajoja rikkovassa mutta tyylejä ja aikakausia yhdistävässä konsertissa Musiikkitalolla tiistaina 14.9.2021 klo 19. Avantin, UMO Helsingin ja FiBOn muusikot esittävät yhdessä ja erikseen teoksia, joissa kohtaavat vanha ja uusi, kevyt ja vakava.

Voit nauttia musiikista paikan päällä Musiikkitalossa tai katsoa livestriimin Helsinkikanava.fi:ssä. Maksuton striimikonsertti on katsottavissa 14.9.2021 klo 19 alkaen tiistaihin 12.10.2021 klo 24 asti.

Arvo Pärtin Fratres (1977) on hänen tuotantonsa ajaton kivijalka, nyt versiona jousille ja lyömäsoittimille. Amerikkalaisen Michael Torken Adjustable Wrench (Säädettävä jakoavain, 1987) on minimalistinen työkalu erilaisten soitinyhdistelmien käsittelyyn ja energian esiin vääntämiseen.

Henry Purcellin The Fairy Queen pursuaa iskeviä barokkitansseja, jigejä ja hornpipeja, jonka kaltaisia on kuultu Sormusten herran Konnussa ja Game of Thronesin Westerosissa. Ne kääntyvät sujuvasti jazziksi itävaltalaissäveltäjä Ursula Reicherin sovituksissa, joita esittää UMO Helsinki. Purcellin alkuperäisiä versioita soittaa luonnollisesti Suomalainen barokkiorkesteri.

Haydnilla oli oikeasti papukaija, joka oppi kutsumaan isäntäänsä nimeltä ja laulamaan hänen teemojaan. Sveitsiläissäveltäjä Helena Winkelmanin jousikvartetossa Papa Haydn’s Parrot (Haydn-papan papukaija, 2016) lemmikki käsittelee Haydnin ”Lintu”-kvarteton op. 33 aiheita omasta ja nykyajan näkökulmasta. Teoksen tulkitsee Avanti!-jousikvartetti.

Konsertin kantaesitys on jazzsaksofonistina mainetta niittäneen Sampo Kasurisen uusi teos Do Androids Dream..., joka on räätälöity AUF-orkesterien ainutkertaiselle kokoonpanolle.

Katso käsiohjelma tästä

Kesto: 2 t (sis. väliajan)