ArkMuoto 2023 -päätapahtumien toinen päivä

The event has ended.
Calendar
Clock

Valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–5. helmikuuta 2023. Elämisen laatu -teemainen tapahtumaviikko sekä arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä 3. helmikuuta juhlistavat hyvän suunnittelun merkitystä arjessamme ja juhlassamme. Tutustu koko viikon ohjelmaan täällä: arkmuoto.fi.

Helsingin kaupungintalolla järjestetään tapahtumaviikon pääohjelmaa 1.–3.2., jonka tilaisuudet ovat avoimia ja ilmaisia kaikille. 


OHJELMA

13.00–16.30 Aalto uudessa muodossa – 125 vuotta Alvar Aallon syntymästä

Alvar Aallon syntymän 125-vuotisjuhlavuotta vietetään uusien avausten merkeissä. Tule kuulemaan Aalto 125 -juhlavuodesta, 90-vuotiaasta Paimion parantolasta sekä uudesta Aalto2-museokeskuksesta, joka avautuu Jyväskylässä toukokuussa 2023! Aalto2-museokeskuksessa yhdistyvät kiinnostavalla tavalla kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, Keski-Suomen museo ja Alvar Aalto -museo. Museorakennusten yhdistäminen on ollut alun perin arkkitehti Aallon oma, visionäärinen ajatus.

Tilaisuudessa Keski-Suomen museon johtaja Heli-Maija Voutilainen ja Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh kertovat uudesta museokeskuksesta ja sen näyttelyistä. Avajaisnäyttelyn aiheena on maailmanperintö ja aihetta lähestytään muun muassa Alvar Aallon arkkitehtuurin ja suomalaisen saunakulttuurin näkökulmista. Kerromme myös Alvar Aalto -museon uudesta perusnäyttelystä, jossa Alvar, Aino ja Elissa Aallon tarina herää eloon tässä ajassa.

Järjestäjät: Alvar Aalto -säätiö ja Paimion Parantola -säätiö