ArkMuoto 2023 -päätapahtumien kolmas päivä

The event has ended.
Calendar
Clock

Valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–5. helmikuuta 2023. Elämisen laatu -teemainen tapahtumaviikko sekä arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä 3. helmikuuta juhlistavat hyvän suunnittelun merkitystä arjessamme ja juhlassamme. Tutustu koko viikon ohjelmaan täällä: arkmuoto.fi.

Helsingin kaupungintalolla järjestetään tapahtumaviikon pääohjelmaa 1.–3.2., jonka tilaisuudet ovat avoimia ja ilmaisia kaikille. 


OHJELMA

13.00–14.30 Arkkitehtuuri ja muotoilu tulevaisuuden kansalaistaitona

Suomi on tunnettu arkkitehtuurin ja muotoilun maa – Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille.
Meillä on jo vahva arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen osaaminen ja toiminnan jatkumo eri koulutusasteilla. Suunnittelun taitoja tarvitsevat kaikki. Jatkuvan oppimisen avulla kehitämme osaamistamme kaikissa elämän ja työuran vaiheissa. 

Miten tästä eteenpäin? Miten vapautamme suunnittelun työkalut kaikkien käyttöön? Haastoimme päättäjät vastaamaan ja keskustelemaan arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen vahvistamisesta Suomessa. 

Järjestäjät: Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon Museovisio-hanke A&DO Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus (2020–2023).


15.00–16.45 Pääkeskustelu Elämisen laatu

Elämisen laatu näkyy ja tuntuu meidän kaikkien arjessa ja juhlassakin. Rakennettu ympäristö luo raamit ja tarjoaa mahdollisuuksia laadukkaan elämän kokemuksille. Elinympäristömme suunnittelijat ovat tästä omalta osaltaan vastuussa, mutta mitä kaikkea suunnittelussa tulee tänä päivänä ottaa huomioon?

Arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin parissa työskentelevien suunnittelijoiden ajatuksia haastetaan kolmella keskeisellä teemalla, jotka juuri nyt ohjaavat rakennetun ympäristön tulevaisuutta. Haasteet asettavat vammaisten henkilöiden ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry, Aalto-yliopiston PehmoGIS-tutkimusryhmä sekä Suomen tulevaisuustalo Sitra.

Panelistit: arkkitehti Selina Anttinen, Anttinen&Oiva; maisema-arkkitehti Varpu Mikola, Nomaji maisema-arkkitehdit; arkkitehti Aleksi Niemeläinen, Futudesign.
Moderaattori: toimittaja ja kirjailija Aino-Mari Tuuri

Järjestäjät: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Ornamo ja Sisustusarkkitehdit SIO


16.45–17.00 Vuoden sisustusarkkitehtitoimisto 2023 -palkinnon julkistus

Vuoden 2023 Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumien sarja päättyy juhlavasti Vuoden sisustusarkkitehtitoimiston julkistamiseen.

Sisustusarkkitehdit SIO ry julkistaa osana Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien pääohjelmaa Vuoden sisustusarkkitehtitoimiston 2023. Tervetuloa kuulemaan tilaisuutta, tapaamaan palkittuja ja keskustelemaan tuttujen kanssa ArkMuoto 2023 -päätapahtumien päätöstilaisuuteen!

Sisustusarkkitehdit SIO ry palkitsee vuosittain valittavan Vuoden kalustesuunnittelijan, Vuoden sisustusarkkitehdin tai Vuoden sisustusarkkitehtitoimiston. Tunnustuspalkinnon tarkoituksena on kiinnittää huomiota sisustusarkkitehtuurin kentällä tapahtuvaan kehitykseen ja nostaa esiin merkittäviä toteutettuja kohteita tai tuotteita ja niiden suunnittelijoita.

Järjestäjät: Sisustusarkkitehdit SIO

17.00–17.15 Helsingin kaupungin tervehdys arkkitehtuurille ja muotoilulle

Helsingin designjohtaja Hanna Harris päättää ArkMuoto-päätapahtumien sarjan Helsingin kaupungintalolla ja kertoo lyhyesti tulevasta Helsingin arkkitehtuuripoliittisesta ohjelmasta.