Seniorien digiarki

The event has ended.
Calendar
Clock

Helsingin kaupunki järjestää maksuttoman ja kaikille avoimen Seniorien digiarki -tapahtuman keskiviikkona 19.4. klo 10–15. Keskustakirjasto Oodin ohjelma toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin kanssa.  Tapahtumassa on monipuolisesti tietoa digipalveluista senioreille, seniorien läheisille, Helsingin kaupungin henkilöstölle ja yrityksille.

Osana päivän tapahtumia toteutetaan Helsinki-kanavalla esitettävät luennot, joita voi seurata livenä Kaupungintalon tapahtumatorilla sekä yhdessä muiden kanssa tietyissä palvelukeskuksissa. 

Tilaisuus on suomenkielinen, mutta kysymyksiä voi esittää myös ruotsiksi. 

11-11.10 Avauspuheenvuoro  Petri Otranen, Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan tiehallintojohtaja, Helsingin kaupunki

11.10-11.40 Turvallinen pankkiasiointi, Teija Kaarlela, Johtava asiantuntija, Lainsäädäntö, Finanssiala ry
Pankkiasioinnin sähköistyminen mietityttää monia. Esityksessä kerrotaan keinoja turvalliseen sähköiseen pankkiasiointiin.

11.40-11.55 Digituki, Erkki Halonen, vapaaehtoinen digitukija
Tämän esityksen jälkeen tiedät mistä ja miten digitukea saa Helsingissä. Löydät lisätietoa digituesta digituki.hel.fi-sivustolta.

12.00-12.30 Digiturvallinen arki, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom | Kyberturvallisuuskeskus 
Arjessa tulee vastaan monenlaisia digitaalisia palveluita, joiden turvallinen käyttö voi aiheuttaa kysymyksiä. Esityksessä saat käytännönläheisiä neuvoja, miten voit parantaa omaa turvallisuuttasi.

12.35-12.45 Ylisukupolvinen E-urheilu, Otto Takala, Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL 
Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Ja sitä voi harrastaa myös seniorit! Tule kuulemaan mitä kaikkea voit tehdä pelien ihmeellisessä maailmassa.

12.50-13.10 Lämpiö.fi – sisältöjä, yhteydenpitoa ja iloa seniorien arkeen, Sarianna Hanski, projektikoordinaattori, Helsingin kaupunki. 
Oletko jo kuullut Lämpiöstä? Lämpiö on uusi ja kehittyvä digitaalinen palvelu, jossa on sekä ilmaista että maksullista kulttuurisisältöä yli 64-vuotiaille. Koska Lämpiö on muutakin kuin vain videoita, kannattaa tulla kuulolle. Lisätietoa Lämpiöstä löydät internet-sivulta lampio.fi.

13.15-13.25 Muistipuisto -verkkosivusto, joka sisältää aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä, Ulla Arifullen-Hämäläinen, Miina Sillanpää Säätiö 
Aivoterveyden tukeminen ja ylläpito on tärkeä asia. Tässä esityksessä saat tietoa Muistipuistosta®, joka on helppokäyttöinen ja innostava verkkosivusto. Sieltä löydät aivoterveyttä tukevaa tietoa, tekemistä ja käytännön vinkkejä. Lisätietoa Muistipuistosta löydät internet-sivuilta muistipuisto.fi 

13.30-13.40 Helsingin sosiaali-terveys- ja pelastustoimen tietoturvalliset ratkaisut nyt ja tulevaisuudessa, Sakari Hulkkonen, Helsingin kaupunki
Helsingin kaupungilla on paljon digitaalisia palveluita. Esityksessä saat tietoa, miten tietoturvallisuus on huomioitu Helsingin sosiaali- terveys ja pelastustoimessa.

13.40-15.00 Katsaus Oodissa esittelyssä oleviin tulevaisuuden teknologioihin
Iltapäivän lopuksi pääset oman laitteen välityksellä kuulemaan ja näkemään Oodissa esittelyssä olleista teknologialaitteista.

13.40-13.50 Tervetuloa, Forum Virium Helsinki & Helsingin kaupunki
13.50-14.00 Maisa – Sosiaali- ja terveyspalvelut mukanasi, Apotti Oy
14.00–14.10 Radioaaltoteknologia seniorin tukena, Suomen Digitaalinen Tehdas by Palko Interactive Oy
14.10–14.20 Dronet osana tulevaisuuden ensihoitoa, Forum Virium Helsinki Oy
14.20–14.30 Kuntoutus kuuluu kaikille! Goodlife Oy
14.30–14.40 Painon etämittaus WC-istuimesta, Hoivita Oy
14.40–14.50 Digitaalinen opastus kotoahoitoon, Proximi Oy
14.50–15.00 eHealth-itsemittausasema, Medicubex Oy
15.00–15.10 Robotiikka hoivatyön tukena, Suomen Digitaalinen Tehdas by Palko Interactive Oy