Tell us what you think about the Helsinki-kanava!  We are currently developing the service and would like to hear your views.

Answer the survey

spinner
Share video
Haitarielementin luominen
5 min
|
Available Unlimited
|
Published
14.02.2022

Haitarielementti tarkoittaa listaa, jossa otsikot ovat näkyvissä ja listan sisällön voi klikata auki. Haitareita on kaksi erinäköistä: ilman taustaväriä ja taustavärin kanssa. Haitarilla voi esittää kätevästi esimerkiksi usein kysyttyjä kysymyksiä, mutta jos käyttäjän pitäisi klikata kaikki haitarin otsikot auki saadakseen tarvitsemansa tiedon, kannattaa harkita toista esitystapaa.

Haitarielementin voi lisätä ylemmälle tai alemmalle sisältöalueelle.

Näin lisäät haitarielementin:
1. Valitse elementtivalikosta “Lisää Accordion”
2. Valitse tyyli eli taustaväri.
3. Haitarielementissä valitaan kaksi otsikon tasoa. Accordion title level tarkoittaa haitarielementin otsikkoa. Usein tämä on h2.
4. “Sisällön pääotsikoiden taso” tarkoittaa haitarielementin sisällä olevia otsikoita. Siihen valitaan yhtä suurempi numero kuin “Accordion title level”-kenttään. Jos valitsit siihen h2, laita tähän h3. Vaikka numero on suurempi, h3 on h2:n alaotsikko.
5. Accordion item tarkoittaa haitarielementin yhtä tekstisisältöä: otsikkoa ja sen sisältöä. Lisää accordion itemille otsikko ja halutessasi ikoni. Valitse tekstikentän muoto. Kirjoita tekstikenttään teksti. Tekstiä voi muotoilla kuten muitakin tekstikenttiä, esimerkiksi korostaa tärkeitä asioita.
6. Lisää seuraavalle otsikko-sisältö-parille toinen “Accordion item” ja jatka samaan malliin.
7. Tallenna lopuksi.