Tell us what you think about the Helsinki-kanava!  We are currently developing the service and would like to hear your views.

Answer the survey

spinner
Share video
Uudelleenkäytettävä lohko
3 min
|
Available Unlimited
|
Published
11.08.2022

Uudelleenkäytettävä lohko

Videolla käydään läpi miten uudelleenkäytettävää lohkoa käytetään. Uudelleenkäytettävä lohko on komponentti, joka on tallennettu kirjastoon jolloin sitä voi käyttää useilla eri sivuilla sellaisenaan. Toiminto on hyödyllinen silloin, kun sama sisältö on tarpeen näyttää eri sivuilla. Esimerkiksi tiettyyn aiheeseen liittyvät usein kysytyt kysymykset voi olla hyvä näyttää kaikilla aihepiiriin sivuilla.


1.    Uudelleenkäytettävä lohko lisätään sivuilla kuten muutkin kompontit  kohdasta “Lisää uudelleenkäytettävä lohko”, jonka jälkeen avautuvasta valikosta pääsee selaamaan kirjastoon tallennettuja lohkoja.
2.    Uudellenkäytettävä lohko luodaan komponentista, joka on ensin lisätty ja tehty valmiiksi jollekin sivulle. Kun komponentti (esimerkiksi toimipistelistaus) on luoto, avataan komponentissa valikko kolmen pisteen takaa ja valitaan “Promote to library”. Tämän jälkeen lohko on tallennettu kirjastoon.
3.    Uudelleenkäytettäviä lohkoja voi selata valikon kohdasta sisältö -> paragraphs.
4.    Tätä kautta lohkoja voi myös muokata ja luodun lohkon nimen voi (ja kannattaa) muuttaa selkeämmäksi.
5.    Lohkoja muokatessa tulee huomioida, että lohkoon tehdyt muutokset tulevat näkyviin kaikilla sivuilla, joissa kyseistä lohkoa käytetään.