Tell us what you think about the Helsinki-kanava!  We are currently developing the service and would like to hear your views.

Answer the survey

spinner
Share video
Kuvan lisääminen sivulle
4 min
|
Available Unlimited
|
Published
11.01.2023

Videolla käydään läpi kuvan lisääminen perussivulle. Ennen kuvan lisäämistä sivulle kuva tulee lisätä mediakirjastoon. Kuvan voi lisätä mediakirjastoon myös samassa yhteydessä, kun kuvan lisää sivulle. Kuvan lisääminen mediakirjastoon käydään läpi erillisessä videossa.

1.    Avataan sivu, jonne kuva halutaan lisätä mikäli se ei ole jo auki
2.    Valitaan kohta, johon kuva halutaan lisätä. Kuvaa ei voi kopioida ja liittää tekstikenttään, kuten esimerkiksi Wordissä, vaan kuva lisätään valitsemalla komponenttivalikosta “Lisää kuva”. Mikäli kuvan haluaa lisätä tekstin keskelle, tulee Kuva-komponentin jälkeen lisätä uusi tekstikenttä.
3.    Kuva haetaan painamalla “lisää mediatiedosto” -nappia. Mikäli kuva on jo lisätty mediakirjastoon, se löytyy avautuvasta valikosta selaamalla tai hakemalla kuvan nimellä. Mikäli kuvaa ei ole vielä lisätty, sen voi myös lisätä mediakirjastoon samasta näkymästä.
4.    Kuvan kuvaaja ja alt-teksti on tallennettu kuvan tietoihin jo lisätessä kuvaa mediakirjastoon, joten niitä ei tarvitse enää lisätä.
5.    Kuvalle asetetaan kuitenkin haluttu kuvateksti, sillä kuvateksti on sivukohtainen eikä kuvakohtainen
6.    Mikäli halutaan, että mikään Drupal-asettelu ei rajaa tai skaalaa kuvaa, valitaan “käytä alkuperäistä kuvasuhdetta”. On kuitenkin suositeltavaa antaa järjestelmän skaalata ja leikata kuvaa, jotta sisältö näyttää tasapainoiselta esimerkiksi mobiilinäkymissä.
7.    Kun sisältö tallennetaan kuva tulee näkyviin sivulle.
8.    Jos tarkoitus oli lisätä kuva tekstin väliin, nyt kuvan jälkeen lisätään uusi tekstikenttä johon tekstiä voi lisätä. Kuva jää tällöin kahden tekstikentän väliin ja näkyy sivulla tekstin lomassa.
9.    Kuvan voi lisätä tekstin joukkoon myös käyttämällä palstat-komponenttia. Tällöin toiselle palstall lisätään kuva ja toiselle puolelle teksti.
10.    Kun muutokset ovat valmiita, sivu tallennetaan.