podcast
Tehdään kuunnelma: Päätös
spinner
Tehdään kuunnelma: Päätös
18 min
|
Available 01.05.2024
|
Published
15.05.2023

Päätös

Kun johtoryhmä ei saa tehtyä tärkeää päätöstä useassa peräkkäisessä kokouksessa, sihteeri joutuu keksimään keinot päätöksen saamiseksi aikaiseksi johtoryhmän erään jäsenen tietoisesta ja kekseliäästä vastustuksesta sekä puheenjohtajan välinpitämättömästä johtamistyylistä huolimatta.

Kuunnelma Päätös on tehty Helsingin työväenopiston Tehdään kuunnelma -kurssilla keväällä 2023.

Kuunnelmassa esiintyivät: Leena Häkkinen, Aki Korhonen, Jorma Korkiakoski, Elina Kuusisto, Melanie Lotz, Jukka Mertanen, Leea Liukko, Essi Oikarinen ja Johannes Tuovinen.
Kuunnelman käsikirjoitus, äänisuunnittelu, musiikki ja miksaus Jorma Korkiakoski.

Kuunnelma-kurssilla opettivat käsikirjoitusta ja ohjausta taidekasvattaja Leena Häkkinen ja tekniikkaa mediatuottaja Tuomas Hakkarainen.
Kuunnelman on tuottanut Helsingin työväenopisto.


Tekstivastine:

PÄÄTÖS

Musta komedia päätöksen teosta.

 

HENKILÖT

SIHTEERI MÄKINEN - päähenkilö, johtoryhmän sihteeri

PUHEENJOHTAJA - johtoryhmän puheenjohtaja

MATTI - johtoryhmän jäsen, antagonisti

HAASTATTELIJA - haastattelee Mäkistä

JYKÄ - Mäkisen kaveri, jota elämä on kohdellut huonommin kuin Mäkistä

POLIISI - poliisi Pirjo Hossinen

NIINA - johtoryhmän jäsen

KOLLEEGA

RADIOJUONTAJA

 

KOHTAUS 1

 

INT. TYÖHUONE. DAY

Normaali työhuone.

 

[ KLIK ]

RADIO menee päälle. Kanavatunnari alkaa sopivasti soida.

 

[ Pimpelipompeli ] RADIO JYTKYY! Kello on yhdeksän viisitoista ja seuraavaksi mennään asiaan. Uusinta uutta biisiä, Johannes T.

 

KOHTAUS 2 (tai kohtauksen 1 jatko) (puhelu pj:n kanssa)

 

[ näppäinääniä ]

[ puhelin soi ]

[ radio feidaa ]

 

SIHTEERI MÄKINEN

Mäkinen.

 

PUHEENJOHTAJA (O.S) (puhelimessa)

Terve, Mäkinen. Kuule, pikaisesti läksin soittamaan seuraavasta kokouksesta. Katsoin kohdan seitsemän, tämän sinun projektisi liitettä kaksi, jonka viime viikolla jo lähetit ja nyt avasin. Mikä on tietysti ihan hyvä kun kokous on parin tunnin päästä. 

Niin siitä liitteestä, en ihan ymmärtänyt kolmannen sivun taulukkoa, sitä jossa oli budjettiennuste ensi vuodelle. Voisit kuule hiukan avata minulle tätä alihankintakohtaa, että miksi siinä on laitettu enemmän kustannuksia ensi vuodelle siis kuin mitä tänä vuonna on.

 

(SIHTEERI: Kun näin puheenjohtajan ensimmäisen kerran, hänestä tuli mieleen Monty Pythonin sketsi “Upper Class Twit of the Year”, missä kuolaavat, imbesillit brittiläisen yläluokan edustajat kisasivat keskenään erilaisissa lajeissa. Puheenjohtaja oli huolitellun näköinen, tyylikäskin, mutta hänen katseensa oli yhtä tyhjä kuin ämpärilaari kauppakeskuksen avajaisissa.

 

Oikeanlaiset vanhemmat ja koulut tekivät mahdolliseksi nyhjäistä tyhjästä uran. Osaaminen ei ollut karttunut vuosien varrella eikä työmoraalia ollut nimeksikään. Delegoiminen ja vastuun ulkoistaminen häneltä kuitenkin sujui.)

 

KOHTAUS 3 (kokous 1)

 

INT. KOKOUSHUONE - DAY

Tavallinen kokoushuone, jossa keskellä on pitkulainen pöytä ja sen ympärillä 10 tuolia, 5 kummallakin puolella. Huoneen päässä on suuri TV, sekä erilaisia johtoja kannettavan kytkemiseksi TV:hen sekä TV:n kaukosäädin.

 

PUHEENJOHTAJA

Hyvä että oletkin jo täällä. Kuule, joudun lähtemään poikkeuksellisesti kesken kokouksen. Nakki viuhui, tuli pakollinen edustustilaisuus. Annihan onneksi tuuraa. Tekstasin sille jo.

 

SIHTEERI

Okei, entäpäs kohta 7, nyt kun olet poissa? Luuletko, että voidaan tehdä päätös asiasta normaalisti?

 

Muitakin osallistujia saapuu paikalle.

[ Ääniä ]

 

PUHEENJOHTAJA

Joo, no ei ehkä, kun on sen verran merkittävä päätös.

 

(Annille)

Hei, ANNI, kuules . . .

 

(SIHTEERI: ANNI on varapuheenjohtaja ei kenenkään armosta. Hän sai usein tehtäväkseen tuurata puheenjohtajaa, jolle niin usein sattui näitä päällekäisiä edustustilaisuuksia, matkoja tai vielä korkeampien johtajien konklaaveja.

 

ANNI kuulee PUHEENJOHTAJALTA tiedon tuuraamisesta. Näen, kuinka Annin ilme värähtää hetkisen tympeänä ennen palautumistaan nollatilaan. Hän on jäämässä kohta eläkkeelle, joten loppupelissä ei ehkä liikaa purista puheenjohtajan oharit.

 

Osallistujia tulee lisää paikalle. Käynnistän television ja aloitan esityksen. Ohjausryhmän kokous 2/2023.

 

VIIMEISENÄ ovesta saapuu MATTI.)

 

MATTI

Vielä jäi sekunti aikaa!

 

(SIHTEERI: Olen tullut siihen tulokseen, että rakas kollegani saapuu paikalle viimeisenä, koska hän haluaa viestittää sillä tärkeyttään.)

 

PUHEENJOHTAJA

Olemmekin kaikki koolla. Aloitetaan kokous.

 

[ Nuijan kopautus. ]

 

PUHEENJOHTAJA (CONT'D)

Joudun valitettavasti poistumaan tuossa -- no jaa, oikeastaan varmaan jo edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen, mutta varapuheenjohtaja jatkaa. Ehdotan, että asialistan kohdan 7 osalta käydään keskustelua -- ja sihteeri kirjaa huolella esilletulevat pointit. Voidaan sitten ensi kerralla tehdä päätös.

 

KOHTAUS 4 (haastattelu)

 

INT. KOKOUSHUONE - DAY

Harmaa ja valoisa kokoushuone. HAASTATTELIJA ja HAASTATELTAVA istuvat pöydän vastakkaisilla puolilla.

 

(SIHTEERI:

En oikein enää jaksa pokkuroida kieli keskellä suuta keskijohdolle. Haluan vaikuttaa, haluan näyttää tien. Olen johtaja. Olen paras. Olen ykkönen.)

 

HAASTATTELIJA

Kerropa itsestäsi.

 

SIHTEERI MÄKINEN

Kiitos. Olen toiminut viimeiset kahdeksan vuotta tämän jo mainitsemani johtoryhmän sihteerinä. Samoin yhtä kauan kyseisen palvelun kehittämisestä vastaavana. Tuoteomistajuus, budjetointi, resurssointi, kaikki.

 

Ja tämähän tällä hetkellä mittausten mukaan valtakunnan ykköspalvelu.

 

Väikkäriä olen myös tekemässä muutosjohtamisesta prosessien sähköistämisen aikana.

 

HAASTATTELIJA

Siis kait digitalisaation aikana?

 

SIHTEERI MÄKINEN

. . . joo siis kyllä. Sama asiahan se on.

 

(SIHTEERI: .. ja niin edelleen. Kerron oman seeveeni joka on oikeasti pirun hyvä. Tyylini kuvailla itseäni on rauhallinen ja yhteispeliä korostava. Tiimityötä tämä on. Haastattelija nyökkäilee ja kysyy joskus perusasioita.)

 

HAASTATTELIJA

Tässä asemassa joutuu tekemään joskus raskaita ja kipeitäkin asioita. Ei helppoja omalle psyykelle, ei helppoja kommunikoida muille, etenkään alaisille.

 

Miten kuvailisit itseäsi sosiaalisissa kanssakäymisissä?

(SIHTEERI: Aha, täky! Tähänhän ei pidä vastata, että olen sosiaalisesti lahjakas, vaan että tunnistan sosiaaliset tilanteet ja roolit.)

 

SIHTEERI MÄKINEN

Tunnistan sosiaaliset tilanteet ja roolit. Vaikka olen introvertti, niin tarvittaessa otan tilan haltuun ja muut huomioon, säihkyn ja valloitankin. Mutta sen vastapainona tarvitsen myös hiljaisuutta akkujen lataamiseksi . . .

 

HAASTATTELIJA

Jos ei tässä muuta, niin kiitos oikein mielenkiintoisesta haastattelusta. Tällä rekryllä on kiire, joten tulemma palaamaan asiaan nopeasti.

 

SIHTEERI MÄKINEN

Kiitos paljon, jään odottamaan yhteydenottoanne.

 

KOHTAUS 5 (Kokous 2)

 

INT. KOKOUSHUONE - DAY

Se sama tavallinen kokoushuone, jossa keskellä on pitkulainen pöytä ja sen ympärillä 10 tuolia, 5 kummallakin puolella. Huoneen päässä on suuri TV, sekä erilaisia johtoja kannettavan kytkemiseksi TV:hen sekä TV:n kaukosäädin.

 

PUHEENJOHTAJA

... Ja hyväksytään edellisen kokouksen 2/2023 pöytäkirja.

 

(SIHTEERI: Tällä kertaa puheenjohtaja varmaan oli unohdettu kutsua kissanristiäisistä. Ehkä siellä haluttiin puhua välillä asiaa.)

 

PUHEENJOHTAJA

Sihteeri esittelee edellisen kokouksen tehtävänannon tulokset.

 

(SIHTEERI: Tähän nollatutkimukseen meni minulta kaksi päivää. Esittelen tulokset. Eli nykyinen jo aiemmin leikattu budjettitaso ei riitä mihinkään, kun halutaan enemmän ja lisää ja ainoastaan kulut kasvaa.)

 

SIHTEERI MÄKINEN

Kiitos, puheenjohtaja. Viime kokouksessa todettiin puheenjohtajan .. esteellisyyden johdosta, että käytetään aikaa keskusteluun ja siirretään päätöksenteko seuraavaan eli tähän kokoukseen. . . Johtoryhmä halusi lisäselvityksiä kulurakenteesta ja prioriteeteistä eri skenaarioineen.

 

Kuten selvityksen ensimmäisestä taulukosta näkyy, johtoryhmän aiemmin päättämän tarkistetun budjettitason puitteissa on haastavaa toteuttaa sovittuja tehtäviä.

 

PUHEENJOHTAJA

Kiitos sihteerille seikkaperäisestä esityksestä. Avaan keskustelun.

(tauko)

Jaa, ensin MATTI ja sitten NIINA. Ai sulla ei Niina ollutkaan kättä pystyssä.

 

MATTI

Ensiksi kiitos sihteerille tästä TODELLA HIENOSTA esityksestä, joka avasi minullekin ei-tekniselle ihmiselle näitä teknisiä asioita.

 

Mutta.

 

(SIHTEERI: Tulihan se sieltä.)

 

MATTI

Mutta miten tämä selvitys nyt ottaa huomioon palvelun omistajien omat budjetääriset haasteet? Meillä on suuri paine leikata menoja, koska ajat ovat tiukat.

 

PUHEENJOHTAJA

Jaa, tulikin lisää puheenvuoroja. Otetaan ensin sieltä …

 

(SIHTEERI: Ja niinpä MATTI sai kaapattua keskustelun ja torpattua päätöksen.)

 

PUHEENJOHTAJA

Ja sovittiin, että sihteeri avaa seuraavaan kokoukseen tarkemman selvityksen viime vuoden rahankäytöstä, kuukausitasolla ja kuluerittäin.

 

[ Nuijan kopautus ]

 

PUHEENJOHTAJA

Hyvää viikonloppua kaikille.

 

KOHTAUS 6 (paikallinen)

 

INT. PAIKALLINEN - ILTA

Paikallinen 60-luvun ostarin sisäpihalla.

 

[ askeleita, ovi käy, kännistä älämölöä taustaäänenä, lisää askeleita ]

 

SIHTEERI MÄKINEN

Tavallinen!

 

[ Olutta lasketaan hanasta ]

 

SIHTEERI MÄKINEN

Laita kortille.

 

(SIHTEERI: Kaljaa ja karaokea. Halpa keskaria. Samat biisit joka perjantai ja lauantai. Samat laulajat ja yleisö. Paikan tyyli on ajaton: nuhjuinen, laikukas, haiseva, pimeä. Kuten minä. Olen kotona.)

 

JYKÄ (O.S.)

HEII, SMÄKKI TUU TÄNNE! TÄNNE NYT!

 

SIHTEERI MÄKINEN

Mitä Jygä? Mitä mies?

 

JYKÄ

Mitä Smägä proffa, kuis panee?

 

SIHTEERI MÄKINEN

Ei vittu mitään ihan samaa paskaa.

 

JYKÄ

Smäkki tarjooks tän?

 

SIHTEERI MÄKINEN

Hei, samanlaiset!

 

[ tuoppien kilinää ]

 

(SIHTEERI: Tässä vaiheessa iltaa ajatus alkaa kiertää ja samat jutut jankataan yhä uudestaan ja uudestaan. Mutta jostain loukatun sielun syövereistä saan idean.)

 

SIHTEERI MÄKINEN

Kuules, mul ois yks jäynä mihin mä tarvitsisin sun apuu.

 

JYKÄ

Mikä meininki?

 

SIHTEERI MÄKINEN

Pitäs soittaa yhelle mun duunikaverille pilasoittoja.

 

JYKÄ

Heii, kalja per soitto, niin kylä lähtee.

 

SIHTEERI MÄKINEN

Anna puhelimes, niin naputtelen sulle koodit.

 

(Huutaa)

HEI! TUOS VIELÄ parit salmarit!

 

[ Tuoppien kilinää ]

 

KOHTAUS 7 (kokous 3)

INT. KOKOUSHUONE - DAY

Edelleen se sama tavallinen kokoushuone, jossa keskellä on pitkulainen pöytä ja sen ympärillä 10 tuolia, 5 kummallakin puolella. Huoneen päässä on suuri TV, sekä erilaisia johtoja kannettavan kytkemiseksi TV:hen sekä TV:n kaukosäädin.

 

MATTI

Ja PUOOLI SEKUNTIA JÄI VIELÄ LUPPOAIKAA!

 

PUHEENJOHTAJA

... Ja hyväksytään edellisen kokouksen 3/2023 pöytäkirja.

 

MATTI

(Haukottelee)

Anteeksi haukottelu, tuli nukuttua huonosti viime yönä.

 

(SIHTEERI: Oikein sulle.)

 

Kiitos taas kerran sihteerille seikkaperäisestä kulurakenteen selvityksestä. Se oli oikein silmiä avaavaa.

 

Mutta tässä menee selvityksen mukaan yli puolet kuluista alihankintaan. Meidänkin organisaatiossa alihankkijoiden hallinta on merkittävässä roolissa, mutta me käymme kuukausittain läpi laskut ennen hyväksyntää.

 

Toivoisinkin vielä mukaan seuraavaan kokoukseen toimittajien ja tuntikirjausten läpikäyntiä ja analyysiä, että voisimme olla varmoja siitä, että he ovat tehneet oikeita asioita.

 

PUHEENJOHTAJA

Avaan keskustelun. Puheenvuoropyyntöjä on jo tullut, ainakin kolme kättä on pystyssä . . .

 

(SIHTEERI: Ellen hallitsisi täydellisesti hermojani, niin tällä hetkellä nousisin pystyyn, repisin projektorin katosta ja mätkisin MATTIA niin että raikaa.)

 

PUHEENJOHTAJA

Ja sihteeri kirjaa kohdasta 7 että tehdään vielä tarkempi selvitys toimittajien käyttämästä ajasta. Selvitys seuraavaan kokoukseen.

 

[ Nuijan kopaus ]

 

KOHTAUS 8 (JYKÄN puhelinvastaajaviesti)

 

JYKÄ

Jou. Ei muuta, kun että mä tsekkasin sen tyypin  numerotiedustelusta jolle mä oon tehny pilasoittoja iltasin ja tota .. sehän on ensiks vetäny aikamoiset pultit ja uhannu kytillä ja kaikilla. Sanonu, että tietää meigän.

 

Mut mä sillee funtsin, et kato tää taitaa ollakin niin serious tää juttu.

 

Ei se kyl silt vaikuta, et niinku meiän pitää tavata. Ei oikein haluis sua nimetä näis touhuis, mut kun mull on ollut vähän juttui viime aikoina, niin ei perse kestä.

 

Hilppase tänne.

 

KOHTAUS 9 (juoksua)

 

EXT. METSÄ - NIGHT

 

[ juoksua hangessa, koira haukkuu taustalla, liikenteen huminaa, hengästymisen ääniä . . . ]

 

KOHTAUS 10 (Aamu ennen päätöskokousta)

 

INT. TYÖHUONE - MORNING

Normaali työhuone.

 

RADIO

[ Kanavatunnari ]

RADIO JYTKYY! Kello on yhdeksän reikä reikä ja seuraavaksi Radio Jytkyn pikauutiset.

“Tänä aamuna Aurinkolahdesta on löytynyt ruumis. Poliisi pyytää havaintoja viime yönä noin kello kahden ja viiden -

 

SIHTEERI MÄKINEN

Äh.

 

Äh.

 

Äh.

 

KOHTAUS 11 (Viimeinen kokous)

INT. KOKOUSHUONE - DAY

Se tavallinen, sama kokoushuone kuin aina. Masentava beigen- ja harmaanvärinen loukko. Tusinasisustusta. Liikaa huminaa ilmanvaihdosta ja projektorista. Kovat penkit.

 

PUHEENJOHTAJA

Aloitetaan kokous, vaikka kaikki eivät olekaan paikalla.

 

Kokouksen avaus. Kokous avattu.

 

[ Nuijan kopautus ]

 

Kohta 2.

 

(SIHTEERI: Eikös se tulekaan? Halleluja!)

 

[ Ovi avataan ja suljetaan ]

MATTI saapuu, puhelin korvallaan. Hymy naamallaan.

 

MATTI

Kiitos paljon ja näkemiin!

[ puhelu loppuu ]

 

Puheenjohtaja, anteeksi myöhästys! Sain puhelun, johon vastaamisesta en voinut kieltäytyä.

 

(SIHTEERI: Onpas se nyt jotenkin eri tavalla hyvällä päällä. Ihan niinkuin teeskentelemättä. Mikähän nyt?)

 

PUHEENJOHTAJA

Ja pääsemmekin kohtaan 7, jota olemme jo muutamaan kertaan käsitelleetkin. Sihteeri, olkaa hyvä.

 

(SIHTEERI: Alistuneesti, mutta jotenkuten kasassa pysyen esittelen sormet verillä ja silmät punaisina laaditun esityksen toimittajien tuntikirjauksista.

 

Kukaan ei sano mitään vähään aikaan.)

 

PUHEENJOHTAJA

Avaan keskustelun. Jaahas, Matilla on jo käsi pystyssä. Ole hyvä, Matti.

 

MATTI

Puheenjohtaja, kiitän jo ties monettako kertaa sihteeriä rautaisella ammattitaidolla koostetusta esityksestä. Se ainakin minulle avasi asioita ihan siinä määrin, että uskon tämän projektin olleen ja olevan jatkossakin hyvissä käsissä. Jos äänestetään, niin minun puolestani kannatan tätä jo useamman kokouksen ajan mukana kuljetettua pohjaesitystä.

 

PUHEENJOHTAJA

Onko muita puheenvuoroja?

 

[ tauko ]

 

PUHEENJOHTAJA

Hyväksytään kohta 7 pohjaesityksen mukaan. 

 

Hyväksytty.

 

[ Nuijan kopautus ]

 

PUHEENJOHTAJA

Ja haluan lopuksi kiittää kaikkia johtoryhmäläisiä menestyksekkäästä yhteistyöstä. Tämä onkin viimeinen kokoukseni puheenjohtajana, jään vapaaherraksi. Voin myös ilolla kertoa, että seuraajakseni on valittu NIINA. Onneksi olkoon.

 

(SIHTEERI MÄKINEN (V.O.)

Mitä?

 

Niina? Joka ei koskaan sano mitään? Ei oo todellista.)

 

[ taputuksia, “onneksi olkoon” ]

 

NIINA

Kiitos.

 

MATTI

Ja minäkin haluan onnitella Niinaa sydämeni pohjasta. Astut suuriin saappaisiin ja tiedän sinun pystyvän suoritumaan loistavasti. En valitettavasti pääse seuraamaan aitiopaikalta työtäsi, sillä korvanappiini tulleen tiedon mukaan (pienoista naurua) siirryn toisiin tehtäviin ja jätän paikkani välittömästi.

 

KOHTAUS 12 (rekry)

INT. KÄYTÄVÄ - DAY

Käytävä edelleen.

 

[ kävelyä ]

 

(SIHTEERI: Kävelen kohti kahvilaa. Olen pöllämystynyt, pyörällä päästäni Päätöksestä. Mitä oikein tapahtui? Miksi Matti käänsi takkinsa? Mitä tässä on takana?)

 

[ Puhelin soi ]

 

SIHTEERI MÄKINEN

Mäkinen.

 

PUHELIN (haastattelija)

Terve, soitan tästä rekrystä.

 

SIHTEERI MÄKINEN

Hei, kiva kun soitit.

 

PUHELIN (haastattelija)

Valitettavasti et tullut valituksi. Olit kyllä ihan kalkkiviivoilla. Vois sanoo kakkosena.

 

SIHTEERI MÄKINEN

Jaa . . . harmi . . . ihan mielenkiinnosta, mikäs ratkaisi?

 

PUHELIN

Tässä jobissa joutuu tekemään kovia päätöksiä ja liikkumavara on monesti pieni. Tulimme siihen tulokseen, ettet ollut tässä aivan yhtä kokenut tai .. no ehkä olet liian diplomaattinen.

 

SIHTEERI MÄKINEN

Tietysti näissä töissä pitää olla korrekti. Mutta mielenkiinnosta, tunnenko henkilön, jolle nyt hävisin?

 

PUHELIN

Asiahan ei ole vielä julkinen, mutta sen verran vinkkaan, että samassa johtoryhmässä olette.

(tauko)

Mutta kiitos vielä kerran hakemisesta. Tällä kertaa ei valintamme osunut sinuun, mutta kenties tulevaisuudessa! Moi!

 

SIHTEERI MÄKINEN

MATTI saatana!

 

KOHTAUS 13 (poliisi)

INT. KÄYTÄVÄ - DAY

Käytävä.

 

[ Puhelin soi ]

SIHTEERI MÄKINEN

Mäkinen.

 

PUHELIN (O.S.)

Tässä on vanhempi rikoskonstaapeli Pirjo Hossinen, päivää. Sinähän tunnet käsittääkseni Jyrki Matias Korkeakosken. 

 

[ taustalla alkaa soida hiljaa dissonoiva ääni, joka kasvaa tämän ja seuraavan kohtauksen aikana voimakkaaksi ]

 

SIHTEERI

Jykän vai?

 

PIRJO HOSSINEN (O.S.)

Niin, Jykän.

 

SIHTEERI

Joo tunnen.

 

PIRJO HOSSINEN (O.S.)

Millos sä näit sen viimeksi?

 

SIHTEERI

En nyt muista mutta ei siitä varmaan kauaa ole.

 

PIRJO HOSSINEN (O.S.)

Et sattumalta nähnyt viime yönä?

 

[ askelten ääni alkaa lähestyä ]

 

SIHTEERI

Mitä se on nyt tehny?

 

PIRJO HOSSINEN (O.S.)

Kuollut. Vastahakoisesti. Tule kamarille iltapäivällä kello 13. Hossinen, Pirjo.

 

KOHTAUS 14 (Coda)

INT. KÄYTÄVÄ - DAY

Käytävä.

 

KOLLEEGA

Heii, onnea nyt päätöksen johdosta.

 

Miltäs nyt tuntuu?

 

[ DISSONANSSI YLTYY, JUNGLE, HUUTO ]

 

KOLLEEGA

Mikä sille nyt tuli?

 

LOPPU