Ajankohtaista viittomakielellä
Neljättä koronarokotetta tarjotaan 70–79-vuotiaille, ajanvaraus on avattu
Neljäs koronarokote on nyt tarjolla kaikille 70–79-vuotiaille helsinkiläisille. Rokotukseen on varattava aika. 70–79-vuotiaat helsinkiläiset voivat varata rokotusajan 19.7.2022 alkaen osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla p. 09 310 46300 (ma–pe klo 8–16).
Neljännen rokoteannoksen voi saada, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljättä koronarokoteannosta ei toistaiseksi anneta, jos henkilö on saanut aiemmin kolme rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin.
Rokotusajan voi varata Jätkäsaaressa ja Malmilla sijaitseviin rokotuspisteisiin. Tarkat tiedot löytyvät osoitteesta hel.fi/rokotukseen. Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla.
Neljäntenä rokoteannoksena annetaan Pfizerin mRNA-rokote. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.
Keräysautolle voi tuoda maksutta tavaraa jo loppukesästä
Kierrätyskeskuksen maksuton keräysauto kiertää Helsingissä maanantaista 22. elokuuta alkaen lokakuulle saakka. Autolle voi tuoda siistiä, ehjää ja puhdasta uudelleenkäyttöön sopivaa kodin pientavaraa ja tekstiileitä.
Kerää kodistasi käyttämättömiksi jääneitä astioita, keittiövälineitä, sisustus- ja koriste-esineitä, kirjoja ja levyjä, kenkiä, laukkuja, asusteita, leluja ja pelejä, vaatteita, kodin erilaisia tekstiileitä, mattoja sekä urheilu-, retkeily- ja harrastusvälineitä sekä käsitöihin ja askarteluun sopivia materiaaleja. Pienelektroniikkaa ja polkupyöriä otetaan vastaan kaiken kuntoisina.
Suuremmat tavaraerät kuten pakettiautolliset viedään suoraan myymälöihin. Näin keräysautokierros sujuu sulavasti ja aikatauluista on helpompi pysyä. Hyvä myös huomioida, että keräysautolle ei kannata tuoda huonekaluja, eikä kodin vaarallista jätettä. Uudelleenkäyttöön sopiville huonekaluille voi tilata noutopalvelun tai tuoda huonekalut ja suuremmat tavaraerät niitä vastaanottaviin myymälöihimme.
Kierros alkaa maanantaina 22. elokuuta pysäkkeinä Hakaniemi, Katajanokka, Eira, Punavuori ja Ruoholahti. Katso tarkemmat pysäkkien osoitteet ja aikataulut Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen sivuilta.
Varmista vielä oman keräyspaikkasi aika lähempänä ajankohtaa mahdollisten muutosten varalta. Muutokset aikatauluun ja pysäkkeihin ovat koronatilanteen muuttumisen vuoksi mahdollisia.
Koronalle altistumisen huoli joukkoliikenteessä on vähentynyt, kertoo HSL:n kysely
Kesäkuussa tehdyssä asiakaskyselyssä selvisi, että halukkuus suositella HSL:n joukkoliikennettä on kasvussa. Tyytyväisyyttä herätti erityisesti matkalipun ostamisen helppous ja HSL:n ympäristövastuullisuus.
Kyselyn mukaan koronalle altistumisen mahdollisuus joukkoliikenteessä ei enää huoleta yhtä paljon kuin aikaisemmin. Yli 70 prosenttia vastaajista on täysin tai lähes samaa mieltä siitä, että joukkoliikenteellä matkustaminen on turvallista nykyisessä koronavirustilanteessa.
Kyselystä selviää myös, että pääkaupunkiseudulla tehtävä etätyö on vähentynyt tasaisesti vuoden 2021 kesäkuusta lähtien. Kesäkuussa etätyötä vähintään kolmena päivänä viikossa teki 36 prosenttia vastaajista.
Kyselyyn vastasi sähköpostitse 6 837 henkilöä HSL:n asiakastietokannasta.
Tee biojätteen lajittelusta helppoa ja yksinkertaista
Innostavaksi aluksi biojätteen lajittelulle on valita keräykseen sopiva astia. Seuraavaksi laita astiaan paperinen biojätepussi jotta astia pysyy puhtaana. Ja sitten pussin pohjalle käytettyä talouspaperia, jotta pussi kestään paremmin kosteutta. Kun pussi on täynnä, niin sulje pussi ja vie se pihasi biojäteastiaan tai kompostoriin.
Näin opastaa Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja muistuttaa, että biojätteen lajittelu tukee kotimaista energia- ja lannoiteomavaraisuutta sekä hillitsee ilmastonmuutosta. Kun biojäte on kerätty erikseen, saadaan jätteestä multaa ja mullan mukana arvokkaat ravinteet, kuten typpeä ja fosforia. Ne palautuvat kiertoon.
Biojätteen kierrätys edistää siten ilmastotavoitteita, sillä biojätteestä tehdään uusiutuvaa energiaa. Biojätteen voi myös kompostoida omalla pihalla. Silloin tarvitset eläimiltä suojatun kompostorin.
Helsingin Satama sai 4 miljoonaa euroa investointitukea EU:lta
Helsingin ja Tallinnan satamien TWIN-PORT V- hankkeelle on myönnetty yhteensä 6,8 miljoonaa euroa EU-rahoitusta. Helsingin Sataman osuus summasta on lähes 4 miljoonaa euroa.
Helsingin ja Tallinnan satamat ovat vuodesta 2011 lähtien kehittäneet yhdessä satamien välisiä rahti- ja matkustajamerikuljetusyhteyksiä. Kaksoiskaupungin välisten yhteyksien tehokkuutta ja vastuullisuutta on kehitetty hankkeiden kautta. Viimeisin hanke ulottuu vuoden 2023 loppuun.
Tallinnan Satama parantaa hankkeen aikana satamainfrastruktuuria Muugan ja Vanhan Kaupungin satamissa. Helsingin Sataman hankkeessa tehdään laaja-alaiset selvitykset ja tekniset suunnitelmat uuden kehittämisohjelman kolmelle pääprojektille. Helsingin kaupungin hyväksymä kehittämisohjelma ulottuu 2030-luvulle. Suunnitellut toimenpiteet keskittävät liikennettä ja vapauttavat alueita muuhun kaupunkikäyttöön.
Aikaisemmilla hankkeilla on rakennettu ja kehitetty Helsingin ja Tallinnan satamainfrastruktuuria sekä varustamojen kalustoa. Tuen avulla on muun muassa rakennutettu Länsisataman uusin terminaali ja parannettu terminaalin liikenneyhteyksiä.