spinner
Share video
Ajankohtaista viittomakielellä toukokuussa 2022
7 min
|
Available Unlimited
|
Published
05.05.2022

Kivikon pohjoisosaan valmistellaan uutta luonnonsuojelualuetta

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut valmistelee esitystä uudeksi luonnonsuojelualueeksi Kivikon ja Jakomäen rajalla sijaitsevalle kallioalueelle. Tulevan suojelualueen nimi on Kivikon linnoituskallioiden luonnonsuojelualue.

Paikka on tunnettu ensimmäisen maailmansodan aikana rakennetusta linnoituksesta, joka koostuu pääasiassa lukuisista kaivannoista. Kohteen merkittävin luontoarvo on erityislaatuinen ja osittain uhanalainen kasvilajisto. Lisäksi kallioalue on geologisesti merkittävä kohde.
 

Katurakentamisen kausi käynnistyy Helsingissä

Uudet katutyöt ovat pian osa Helsingin katukuvaa. Kaikkiaan Helsingissä on alkamassa kymmenittäin katutöitä. Suurehkoja, liikennettä haittaavia katuremontteja on alkamassa Ruskeasuolla, Meilahdessa ja Itäväylällä.

Ruskeasuolle rakennetaan uusi raitiovaunu- ja bussivarikko, joka edellyttää raideyhteyttä. Samassa urakassa peruskorjataan Korppaanmäentie, jonka raitioliikenne katkeaa elokuusta lähtien noin vuodeksi. Rakentaminen alkaa kesäkuun puolivälissä ja valmistuu arviolta marraskuussa 2023.

Meilahteen tulee uusi ratikan kääntöpaikka ja pohjoinen päätepysäkki raitiolinjalle 7. Kiskoja tullaan rakentamaan Haartmaninkadulle sekä Tukholmankadun liittymään. Kaikki kadunalainen kunnallistekniikka uusitaan. Rakentaminen kestää marraskuuhun 2022.

Itäväylällä tehdään töitä kolmessa kohdassa: Mustapuron tulvasuojauksen parannus sekä kahden sillan peruskorjaus. Työt valmistuvat vuoden 2022 loppuun mennessä.
 

Pääkaupunkiseudun maskisuositukseen muutoksia

THL muutti valtakunnallista maskisuositustaan 14. huhtikuuta. Maskia käytetään jatkossa oman harkinnan mukaan, mutta tietyissä tilanteissa suositus pysyy edelleen voimassa. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on 20. huhtikuuta päivittänyt alueellista maskisuositusta.

Maskia käyttämällä kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat suojaavat itseään ruuhkaisissa liikennevälineissä sekä sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvan kannattaa käyttää maskia, vaikka hän olisi täysin rokotettukin.

Maskin käyttöä suositellaan pääkaupunkiseudulla jatkossa erityisesti:

  • - niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
  • - niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä
  • - niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esimerkiksi perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä
  • - sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin hakeutuville asiakkaille, potilaille ja vierailijoille sekä henkilökunnalle toiminnasta vastaavan tahon ohjeistuksen mukaisesti.
     

Kesäkauden tennisvuorot voi varata kätevästi Varaamosta

Helsingin tenniskenttiä voi varata Helsingin kaupungin tilavarauspalvelusta Varaamosta myös tänä kesänä. Varauksen teet helposti osoitteessa varaamo.hel.fi

Varaamossa on varattavissa noin 20 tenniskenttää eri puolilla kaupunkia. Kentät sijaitsevat Ala-Malmin, Arabianrannan, Herttoniemen, Jakomäen, Kannelmäen, Kontulan, Kurkimäen, Lauttasaaren, Puistolan, Pukinmäen, Siltamäen ja Tapulikaupungin liikuntapuistoissa. Varattavat kentät on merkitty opastein.

Tenniskentän varaaminen Varaamo-palvelun kautta maksaa 3,50 euroa / 30 min.
 

Linnanmäki avattiin 29. huhtikuuta

Helsingin huvikausi alkoi Linnanmäen avautuessa 29. huhtikuuta. Avajaisviikonloppua vietettiin Lasten Vapun merkeissä. Karhupatsas lakitettiin Linnanmäen perinteitä vaalien.

Kauden uutuuksia ovat Pallotus-peli ja ravintola Hurlumhei. Lisäksi Linnanmäki rakentaa Suomen luonnonsuojeluliiton Ekokompassi -ympäristöjärjestelmää. Huvilaitteet pyörivät tuulivoimalla ja huvipuiston kiinteistöt lämpiävät uusiutuvalla kaukolämmöllä.

Huvipuiston päivittäisiä kävijämääriä rajoitetaan edelleen.
 

Helsingissä vietettiin jälleen vappua

Kahden poikkeuksellisen etävapun jälkeen vappua juhlistettiin jälleen kaupungilla, puistoissa ja piknikeillä. Havis Amanda -patsas Kauppatorilla sai tuttuun tapaan lakkinsa vappuaattona yleisön edessä. Edellisen kerran Manta lakitettiin yleisön edessä keväällä 2019.

Vapunpäivänä iso osa kaupunkilaisia kokoontui vapunviettoon Kaivopuistoon. Lisäksi ympäri kaupunkia oli vapputapahtumia, kuten konsertteja, vappumarsseja ja -lounaita.